Παρασκευή 9 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα κριτήρια ψήφου

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, καλούνται στις 7 Μάρτη να προσέλθουν στην κάλπη. Πρόκειται για μια πολιτική μάχη μεγάλης σημασίας, που μπορεί να κερδηθεί για τον ελληνικό λαό στο βαθμό που αποτυπώσει τη διογκούμενη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση που του προκαλεί η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, και σηματοδοτήσει τον απεγκλωβισμό πλατιών λαϊκών δυνάμεων από τα δύο αυτά κόμματα, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ.

Εχει μεγάλη σημασία να έχει προηγηθεί της προσέλευσης στην κάλπη ο προβληματισμός πάνω στα κριτήρια της ψήφου. Κριτήρια διαμορφωμένα από την εμπειρία που συσσωρεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το παρόν που ζει ο ελληνικός λαός, αλλά και από την προοπτική που δικαιούται και οραματίζεται.

Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η διαρκής χειροτέρευση των συνθηκών ζωής για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Κριτήριο πρέπει να αποτελέσουν: Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η καθιέρωση της μερικής απασχόλησης, τα νέα μέτρα που πάρθηκαν και πρόκειται να παρθούν υπέρ της πλουτοκρατίας. Η έλλειψη δημοκρατίας στους τόπους δουλιάς, η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, οι ανατιμήσεις, οι «τέσσερις ελευθερίες» του Μάαστριχτ.

Κριτήριο ψήφου πρέπει να αποτελέσει η αλλαγή δόγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που από επίσημα αμυντικό γίνεται επιθετικό, με τη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους, τη διάθεσή της ως ορμητήριο εναντίον των γειτονικών λαών.

Κριτήριο ψήφου πρέπει να συνιστούν τα λαϊκά συμφέροντα, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, της φτωχής αγροτιάς.

Με βάση αυτά τα κριτήρια πρέπει να παρθεί και η απόφαση έμπρακτης καταδίκης τόσο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δύο κομμάτων που υπηρετούν πιστά το μεγάλο κεφάλαιο, παρέχοντάς του σκανδαλώδη προνόμια, που φαντάζουν ακόμα πιο σκανδαλώδη, αν τα συγκρίνει κανείς με όλα όσα η πολιτική τους αφαιρεί και στερεί από τους εργαζόμενους, από το λαό, από εκείνους που παράγουν τον πλούτο, τον οποίο καρπώνονται μια χούφτα χρυσοκάνθαροι.

Καταδίκη που θα «πιάσει τόπο» στο βαθμό που συνοδευτεί με εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, της πρότασής του για το σήμερα και την προοπτική. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να κατανοήσουν πως σήμερα απάντηση στα προβλήματά τους, διέξοδος δεν μπορεί να δοθεί από μια αλλαγή στο πολιτικό προσωπικό, ούτε από την εναλλαγή στον κυβερνητικό θώκο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μπορεί να δοθεί αν πιστέψουν στη δύναμή τους και επιλέξουν ριζική αλλαγή πολιτικής, ριζική ανατροπή των συσχετισμών δύναμης. Αν στηρίξουν και με το όπλο της ψήφου την πολιτική που θα συγκρούεται με συνέπεια και με ικανότητα με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, εναντίον του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, την πολιτική που θα αναγνωρίζει στο λαό το δικαίωμα να διεκδικήσει στην πορεία και την εξουσία. Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ