Παρασκευή 9 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Διακομματική Επιτροπή

Με αντικείμενο την προετοιμασία ενόψει των εκλογών της 7ης Μάρτη, συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη η Διακομματική Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία θα μετέχει ατύπως και το ΔΗΚΚΙ.

Ειδικότερα τη συνεδρίαση θα απασχολήσει το ζήτημα της ψήφου των ετεροδημοτών που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αιτήσεις, αυτοί υπολογίζονται περίπου στις 150.000, ωστόσο δε θα κάνουν όλοι χρήση αυτής της δυνατότητας, καθώς απαιτούνται 40 ψηφοφόροι από την ίδια εκλογική περιφέρεια για να συγκροτηθεί τμήμα. Επίσης στη συνεδρίαση θα τεθούν τα ζητήματα που σχετίζονται με τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, δηλαδή την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου και της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα, την προβολή των υποψηφίων, τον έλεγχο των δαπανών και της προεκλογικής συμπεριφοράς.

Σημειώνουμε πως και σε αυτές τις εκλογές ο προεκλογικός αγώνας θα διεξαχθεί σε βάρος των μικρότερων κομμάτων, καθώς από τη μία απαγορεύεται η ανάρτηση αφισών και πανό, που είναι το μόνο πρόσφορο μέσο προβολής των απόψεών τους, και από την άλλη διατηρείται το κριτήριο της αναλογικής ισότητας, δηλαδή της προβολής των κομμάτων από τα μέσα ενημέρωσης με βάση την εκλογική τους δύναμη. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι τα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα μοιράζονται την πίτα του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ