Παρασκευή 9 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Η λαϊκή οικογένεια ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΝΕΙ την εμπορευματοποίηση της Υγείας

Περίπου 1.150 ευρώ κοστίζουν ετησίως οι δαπάνες Υγείας στο λαϊκό νοικοκυριό, κατακτώντας την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη

Η μέση μηνιαία δαπάνη για την υγεία του ελληνικού νοικοκυριού, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, ανέρχεται σε 94,3 ευρώ. Σε ετήσια δηλαδή βάση η μέση ιδιωτική δαπάνη Υγείας του νοικοκυριού είναι 1.131,6 ευρώ (385.592 δραχμές) - στοιχείο που ανατρέπει τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του λεγόμενου «κοινωνικού κράτους» και οδηγεί τη χώρα μας στην πρωτοκαθεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσον αφορά τις ιδιωτικές δαπάνες Υγείας.

Η κυβέρνηση με την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας σε όλα τα επίπεδα, αποθρασύνει το μεγάλο κεφάλαιο. Ετσι χτες οι ασφαλιστικές εταιρίες - με εφαλτήριο το νομοθετικό πλαίσιο - επανήλθαν στο «αίτημα» για τη διεκδίκηση του φιλέτου της περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία προσδοκώντας μια αύξηση κατά 82% των συμβολαίων με προγράμματα Υγείας.

Αυτή την πολιτική της κυβέρνησης - αλλά και της ΝΔ που υπόσχεται την «αξιοποίηση» της ιδιωτικής ασφάλισης - πρέπει να καταδικάσουν οι εργαζόμενοι στις εκλογές, ψηφίζοντας το ΚΚΕ που διεκδικεί ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νευραλγικό αυτό τομέα.


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ