Ετοιμάζονται για το χειμώνα
Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000

Οι συντελεστές του «Ατμόπλοιου» στο θέατρο «Λαμπέτη»
Δύο έργα με άξονα τον έρωτα θα παρουσιάσει το «Αμφι-Θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου. Εναρκτήριο θα είναι το σαιξπηρικό «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Πρωταγωνιστούν οι Λήδα Τασοπούλου και Στέφανος Κυριακίδης. Θα ακολουθήσει το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Μορίς Μέτερλινκ «Αγκλαβέν και Σελιζέτ», σε σκηνοθεσία Λ. Τασοπούλου.

Στο «Λαμπέτη» ο Γιάννης Μαργαρίτης σκηνοθετεί το κοινωνικό δράμα του Φρανκ Στέιτον «Το ατμόπλοιο του Τζόαν Ντάνβερς», με τους Αγγελο Αντωνόπουλο, Δάνη Κατρανίδη, Κοραλία Καράντη, Αντιγόνη Γλυκοφρίδη, Αντιγόνη Αλικάκου, Νίκο Σιδέρη, Λήδα Δημητρίου, Γιώργο Νανούρη. Η μετάφραση είναι του Κώστα Γεωργουσόπουλου, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου.

Το «Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή» του Τένεσι Ουίλιαμς θα ανέβει στο θέατρο «Σταθμός», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, ο Γιάννης Μαργαρίτης. Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Σοφία Φιλιππίδου, Αννα Κουρή, Καλλιόπη Ταχτσόγλου.

Το έργο της Βρετανίδας συγγραφέα Σίλα Στίβενσον «Η μνήμη του νερού» θα ανέβει στο «Αθηνά», σε μετάφραση Μαριλένας Παναγιωτοπούλου, σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και μουσική Ελένης Λοβέρδου. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Σοφία Σεϊρλή, Μπέσσυ Μάλφα, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Στάθης Κακαβάς, Πέρης Μιχαηλίδης.

Το «ΗΒΗ» ξεκινά τη χειμερινή περίοδο στις αρχές του Νοέμβρη με το έργο «Το δεκαήμερο των γυναικών». Πρόκειται για διασκευή του μυθιστορήματος της Τζούλια Βοζνεσένσκαγια, σε μετάφραση Λίας Βουτσοπούλου και σκηνοθεσία Ελλης Παπακωνσταντίνου. Παίζουν: Ολια Λαζαρίδου, Αθηνά Μαξίμου, Θέμις Μπαζάκα, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Γιώτα Φέστα.

Η ομάδα «Δράσις», μετά το «Μόλις χώρισα», ετοιμάζει το μιούζικαλ «Ο κόσμος της Πάττυ», που βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του '70 και θα ανέβει στο θέατρο «Μελίνα» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου, σκηνικά Μιχάλη Τοπκαρά και Βαγγέλη Αγναντόπουλου, κοστούμια Βίκυς Αδάμου και μουσική Κώστα Χαριτάτου. Παίζουν: Αλίκη Αβδελοπούλου, Βίκυ Αδάμου, Ελενα Αντωνοπούλου, Γεράσιμος Κίκλης, Μάρα Κουκουλά, Αννα Κουτσαφτίκη, Γεράσιμος Μαύρος, κ.ά.

Ανεξιχνίαστοι φόνοι, ζευγάρια στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, μια θρησκόληπτη υπηρέτρια, ένας τρομερός ντετέκτιβ και ένα... μπουλντόγκ. Δράστες οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου, που μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης «2 και 1/2 Φόνοι και ένα Μπουλντόγκ» ξεκίνησαν πρόβες στο θέατρο «Πειραιώς 131». Παίζουν: Μίμης Χρυσομάλλης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ελένη Καστάνη, Μαίρη Σταυρακέλη, Γιάννης Μπουραζάνας, Φωτεινή Ντεμίρη και ο Σπύρος Καλογήρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από Αύγουστο... θεατρικός χειμώνας (2006-08-27 00:00:00.0)
Σκηνές εναλλασσόμενου ρεπερτορίου (2005-02-12 00:00:00.0)
Πορεύονται κατά... θέατρον (2003-09-07 00:00:00.0)
Επίδαυρος σημαίνει θεατρικό καλοκαίρι (2003-06-15 00:00:00.0)
Πολιτιστικός Σεπτέμβρης των δήμων (1999-09-07 00:00:00.0)
Εντατικές δοκιμές (1997-01-08 00:00:00.0)