Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντατικές δοκιμές

Δύο νέες παραγωγές ετοιμάζονται από το "Θέατρο του Νότου",στο θέατρο "Αμόρε".Πρόκειται για το έργο του Τζον Ουέμπστερ "Η Δούκισσα του Μάλφι",που θα παρουσιαστεί, στην Κεντρική Σκηνή,σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου - Παγκουρέλη,σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά,με σκηνικά Λίλης Πεζανού και κοστούμια Κλαιρ Μπρέισουελ.Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Στάθης Κακαβάς, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος,κ. ά. Ενώ, στις 14 Ιανουαρίου θα κάνει πρεμιέρα, στον Εξώστη,το έργο της Μαρίνας Τσετάγεβα "Καζανόβα",που ανεβαίνει σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά,σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού,με σκηνικά - κοστούμια Αγγελου Αγγελή και μουσική Νίκου Πλάτανου.Παίζουν: Θέμις Πάνου, Αννα Μάσχα, Αλέξανδρος Λογοθέτης,κ.ά.

  • Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι πρόβες της "Φαύστας" του Μποστ,που θα ανέβει από τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου,το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά,με τη Σοφία Φιλιππίδου στον ομώνυμο ρόλο. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Γιώργου Ασημακόπουλου,η μουσική του Γιώργου Μπουντουβή και οι χορογραφίες της Ρεγγίνας Καπετανάκη.Παίζουν επίσης: Νίκος Μπουσδούκος, Ισαβέλλα Βλασιάδου, Σοφία Μυρμηγκίδου, Σοφία Κακαρελίδου, Στράτος Χρήστου, Φώτης Θωμαϊδης,κ.ά.
  • Το έργο του Μπράιαν Φρίελ "Μόλλυ Σουήνι" θα παρουσιαστεί, στις 16 Ιανουαρίου, στην Κεντρική Σκηνή του "Απλού Θεάτρου",από το "Φάσμα",σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ,σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα,σκηνικά - κοστούμιαΓιώργου Πάτσα και μουσική Ελένης Καραϊνδρου.Παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου, Στέλιος Καλογερόπουλος και Νίκος Αρβανίτης.
  • Μια "εφιαλτική" κωμωδία του Τζακ Σάρκεϊ "Στις εννιά... θα είναι οκτώ",πρόκειται να ανέβει στα μέσα Ιανουαρίου, στο θέατρο "Αποθήκη - Αλίκη Γεωργούλη",που θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Η μετάφραση είναι τηςΖάννας Αρμάου,η σκηνοθεσία του Κωστή Τσώνου,τα σκηνικά της Σοφίας Σώσειλου και τα κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη.Παίζουν: Μαρία Τσακαλίδου, Δημήτρης Κοτζιάς, Φώτης Κέπελης και Ελευθερία Βιδάκη.
  • Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα παίζεται στο "Βικτώρια" το "900 ΟΝΕΟΝΤΑ",ενώ στις 22 Ιανουαρίου θα ανέβει το έργο του Τζον Οσμπορν "Οργισμένα Νιάτα",σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη και σκηνικά Γιώργου Ανεμογιάννη.Παίζουν: Παναγιώτα Βλαντή, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Νίκος Νίκας, Σπύρος Παντίδας, Γιώργος Τσαπόγας.
  • Το "Συμβόλαιο" του Σλαβομίρ Μροζεκ,που παίζεται στο "Θέατρο της οδού Ερμού" θα δώσει τη θέση του στους "Εραστές της Βιόρν" της Μαργκαρίτ Ντυράς,που θα ανέβει τέλη Ιανουαρίου σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα.Παίζουν: Μαίρη Ραζή, Τάκης Χρυσούλης, Δημήτρης Πανταζής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ