Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αλμπι και Ιονέσκο

Πρεμιέρα, με το έργο του Εντουαρντ Αλμπι "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; ",έχει το "Θέατρο Τέχνης - Κ. Κουν",στο Υπόγειο,σήμερα. Η σκηνοθεσία είναι του Μίμη Κουγιουμτζή,η μετάφραση της Τζένης Καρέζη και του Σταμάτη Φασουλή,τα σκηνικά του Νίκου Αλεξίου,τα κοστούμια της Ντόρας Λελούδα,η μουσική επιμέλεια της Ελπίδας Σκούφαλου.Παίζουν: Μίμης Κουγιουμτζής, Ρένη Πιττακή, Αγγελική Χαραλαμποπούλου και Δημήτρης Καλαντζής.

Με μια πρώτη ανάγνωση, το έργο είναι μια τυπική αμερικάνικη "ηθογραφία", αλλά αγγίζει τα όρια της τραγωδίας. Σ' ένα αμερικάνικο λίβινγκ ρουμ, δύο ζευγάρια καθηγητών συναντιούνται για να περάσουν μαζί τη βραδιά τους. Η συνάντηση γίνεται αφορμή για έναν χωρίς έλεος αλληλοσπαραγμό. Μια λυσσαλέα σύγκρουση ανθρώπινων υπάρξεων. Η βιαιότητα, ο αλληλοσαρκασμός, οι αλληλοαποκαλύψεις φανερώνουν την αποτρόπαια εικόνα μιας "ευυπόληπτης" κοινωνίας, όπου οι άνθρωποι αποφεύγοντας την οδυνηρή τους αλήθεια, παλεύουν να επιβιώσουν με τις ψευδαισθήσεις τους.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1962, στο Μπροντγουέι και το 1965 από το "Θέατρο Τέχνης", σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν.

  • Τα πιο γνωστά μονόπρακτα του Ευγένιου Ιονέσκο - "Φαλακρή τραγουδίστρια", "Το μάθημα", "Κόρη παντρειάς", "Το κενό" - και μικρά άγνωστα μονόπρακτασυνθέτουν την παράσταση με τίτλο "Ο παράλογος αναρχικός",που παρουσιάζεται από το "Πειραματικό Θέατρο της Πόλης",σε σκηνοθεσία Μαριέττας Ριάλδη και σκηνικά Αλέκου Φασιανού.Παίζουν: Λίνα Τριανταφύλλου, Θεόφιλος Βανδώρος, Ουρανία Μπασλή κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ