ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
Ενωμένοι ν' αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών

Σε χωριά της Φλώρινας περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Τετάρτη 14 Μάη 2008

Με τους κατοίκους στο Πολυπόταμο
Τις επιπτώσεις από την πολιτική της ΕΕ του κεφαλαίου, που εξειδικεύουν και υλοποιούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας στον τόπο μας, βιώνει με ιδιαίτερη ένταση και ο εργαζόμενος λαός της Φλώρινας. Αναδείχτηκε ανάγλυφα αυτό μέσα από την περιοδεία που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής σε χωριά της περιοχής. Στο Ξινό Νερό, στο Βαρυκό, στον Πουπόταμο, στον Αγιο Παντελεήμονα. Ανεξάρτητα από γλώσσα και καταγωγή, οι άνθρωποι του μόχθου παλεύουν ενάντια στον ίδιο εχθρό για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Η ανεργία, η εργασιακή ανασφάλεια, οι μισθοί πείνας, οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, η μαζική εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας, της γεωργίας, της αλιείας εξαιτίας της ΚΑΠ, το ξεκλήρισμα από τη γη τους για να παραδοθεί στους επιχειρηματίες που εισχωρούν στον τομέα της ενέργειας, κ.ά. Τσακισμένοι όλοι κάτω από αυτή την πολιτική, βλέπουν τα παιδιά τους να παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης, ζουν την υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας. Ταυτόχρονα βιώνουν το κλίμα τεχνητής αντιπαράθεσης που προσπαθούν να διαμορφώσουν συγκεκριμένοι κύκλοι, χρηματοδοτούμενοι από ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά κέντρα, στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των σλαβόφωνων. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που βγάζουν λάδι την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, την πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας, που έχει καταδικάσει το λαό στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση.

Στις συζητήσεις στα καφενεία, σε κάθε χωριό, η αγωνία εκφράστηκε πολύμορφα. Οι εργάτες και οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς αναζητούσαν την εναλλακτική πρόταση εξουσίας που προτείνει το ΚΚΕ. Το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να ικανοποιηθούν οι δικές τους σύγχρονες ανάγκες, για να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους και να ζουν από αυτή, να ψαρεύουν στις λίμνες τους. Αλλά και για να ζουν σε Βαλκάνια ειρήνης.

«Οι λαοί της περιοχής δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια που παίζουν οι ιμπεριαλιστές στις πλάτες μας», είπε ο Α. Κανταρτζής. «Οι εργαζόμενοι της περιοχής, πρόσθεσε, είτε μιλάνε ελληνικά, είτε μιλάνε σλαβικά, είτε μιλάνε τουρκικά, σε όποιο θεό κι αν πιστεύουν, έχουν έναν αντίπαλο απέναντί τους: Την πλουτοκρατία και τον ιμπεριαλισμό που στην επίθεσή τους δεν ξεχωρίζουν ούτε φυλή, ούτε γλώσσα, ούτε θρησκεία».

Αναφερόμενος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι ιμπεριαλιστές, «ο καθένας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, κοιτάζουν να αξιοποιήσουν υπαρκτά προβλήματα στην περιοχή των Βαλκανίων είτε να υποκινήσουν και να υποδαυλίσουν ανύπαρκτες διαφορές. Ξοδεύουν άφθονο χρήμα προκειμένου να σπρώξουν τα πράγματα στην κατεύθυνση αυτή. Αξιοποιούν ανθρώπους, ΜΜΕ, ό,τι μπορούν.

Γι' αυτό διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία, γι' αυτό βομβάρδισαν τη Σερβία, το Κόσσοβο και σήμερα έκαναν το ψευτοκράτος του Κοσσόβου. Γι' αυτό συντηρούν την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες για το όνομα της ΠΓΔΜ». Θύμισε ότι το ΚΚΕ έγκαιρα είπε ότι το κυριότερο δεν είναι το θέμα της ονομασίας, αλλά η διασφάλιση σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας και ανάπτυξης, σχέσεων καλής γειτονίας, διασφάλισης του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας, καθώς και ενεργειών που δυσκολεύουν την προσέγγιση και τη συνεργασία των δύο κρατών.

Τέλος, ο Α. Κανταρτζής ξεκαθάρισε πως όσο οι ιμπεριαλιστές μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στα Βαλκάνια, ειρήνη και σταθερότητα δεν μπορούν να υπάρξουν στην περιοχή. Και κάλεσε το λαό να δυναμώσει την πάλη του, να προσανατολίσει τον αγώνα του σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ρήξης με την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να διεκδικήσει μια άλλη πολιτική ανάπτυξης, που στο επίκεντρό της θα έχει τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πάρει την εξουσία στα χέρια του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες στρατιώτες (2009-12-30 00:00:00.0)
Η αλήθεια για τις «πιέσεις» (2008-03-07 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια (2008-03-01 00:00:00.0)
Συντονισμένος αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια (2008-02-21 00:00:00.0)
Στα ιμπεριαλιστικά σχέδια συμβάλλει ο Γ. Παπανδρέου (2007-02-02 00:00:00.0)
Μακριά από την ουσία (2005-04-12 00:00:00.0)