Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Στα ιμπεριαλιστικά σχέδια συμβάλλει ο Γ. Παπανδρέου

Τη συμβολή του στην ταχύτερη προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για τα Βαλκάνια κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, όταν στη διάρκεια ομιλίας του προχτές στις Βρυξέλλες, στην ολομέλεια των ευρωβουλευτών της «σοσιαλιστικής ομάδας», ως πρόεδρος της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», δήλωσε σχετικά με τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου: «Εμείς λέμε θα σας δώσουμε την ανεξαρτησία σας όταν μπείτε στην ΕΕ»! Ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η πρότασή του αυτή βρίσκει απήχηση τόσο ανάμεσα στους Σέρβους όσο και στους Κοσσοβάρους.

Σχετικά με αυτή την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για το Κόσσοβο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε σχόλιό του:

«Η παρέμβαση - πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο πραγμάτωσης της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου, αποτελεί μια ακόμη συμβολή του στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την κυβέρνηση της ΝΔ και στα βασικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, εφόσον κριτήριο και για τους δύο και για αυτά τα ζητήματα αποτελούν οι επιλογές του κεφαλαίου και όχι το συμφέρον των λαών.

Η επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια και η διαμόρφωση κρατών - προτεκτοράτων πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίσταση του ελληνικού λαού, γιατί υπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και θα φέρει νέα δεινά στους λαούς όλης της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ