Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Εισβολές «ακριβείας» και ένταση

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

«Επιλεγμένες εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις διεξάγει ο ισραηλινός στρατός στη Δυτική Οχθη, με εισβολές σε Νάμπλους, Τουλκάρεμ και προάστιο της Ραμάλα. Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν. Παλαιστινιακές πηγές υποστήριξαν ότι τουλάχιστον οι 2 ήταν μαχητές των «Ταξιαρχιών του Αλ Ακσα».

Την ίδια ώρα, στη Λωρίδα της Γάζας αναζωπυρωνόταν η ενδοπαλαιστινιακή ένταση. Μαχητές της «Χαμάς» έστησαν ενέδρα σε κομβόι της Φρουράς του Αμπάς στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιγ, εκτιμώντας ότι μετέφερε αιγυπτιακό οπλισμό για τις δυνάμεις του Αμπάς και της «Φατάχ». Συνολικά, σκοτώθηκαν 5 Παλαιστίνιοι (ο ένας αξιωματικός της Προεδρικής Φρουράς) και τραυματίστηκαν 59 (πολλά γυναικόπαιδα). Το φορτίο ήταν ιατροφαρμακευτικό υλικό και σκηνές, αλλά η «Χαμάς» επέμεινε ότι υπήρξε παράδοση όπλων στους Προεδρικούς. Αλληλοκατηγορίες εκτοξεύτηκαν, πάλι, και η ισλαμιστική «Τζιχάντ» ανέλαβε ρόλο «ειρηνοποιού», ζητώντας «άμεση σύνοδο των παλαιστινιακών οργανώσεων». Στέλεχος της «Χαμάς» (υπουργός Πληροφοριών) ζητούσε από τους πολίτες να σχηματίσουν «ανθρώπινη αλυσίδα μεταξύ των δύο οργανώσεων για να σταματήσει η βία».

Υπ' αυτό το κλίμα, αρχίζει σήμερα στις ΗΠΑ η σύνοδος του λεγόμενου διαμεσολαβητικού Κουαρτέτου (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, ΟΗΕ), με την ΕΕ να τάσσεται υπέρ της «άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών», επισημαίνοντας τον κίνδυνο εμφυλίου, και τη Ρωσία να ζητά για τον ίδιο λόγο «άρση του οικονομικού αποκλεισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ