Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
KOYBA
Ιατρική βοήθεια προς τη Νικαράγουα

Στην εξαθλίωση και τη φτώχεια οδήγησε το νικαραγουανό λαό η αντιδραστική πολιτική των τελευταίων χρόνων

Associated Press

Στην εξαθλίωση και τη φτώχεια οδήγησε το νικαραγουανό λαό η αντιδραστική πολιτική των τελευταίων χρόνων
ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.--

Ιατρικό προσωπικό και φάρμακα θα αποστείλει η Κούβα προς την κυβέρνηση της Νικαράγουας. Την κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγκα, που από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της εξουσίας θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμά της για καταπολέμηση της φτώχειας και στήριξης των εξαθλιωμένων στρωμάτων της δεύτερης φτωχότερης χώρας της αμερικανικής ηπείρου, μετά την Αϊτή.

Ο Μανουέλ Γκιγιότ, επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Κούβας στη Νικαράγουα, δήλωσε προς το «Ρόιτερς» ότι οι Κουβανοί γιατροί θα εργαστούν κυρίως κατά μήκος των ακτών της Νικαράγουας στην Καραϊβική, από τις πλέον φτωχές και μαστιζόμενες περιοχές, προσθέτοντας ότι η περιοχή είχε «πρακτικά εγκαταλειφθεί όσον αφορά τις υπηρεσίες Υγείας και Υγιεινής» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Νικαράγουας.

Επίσης, η υπουργός Οικογενειακών Θεμάτων, Γκλέντα Ραμίρες, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα στήριξης των αστέγων παιδιών, καθώς και η εξεύρεση θέσεων εργασίας σε γονείς που είναι χρόνια άνεργοι και αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους να εργαστούν ή να ζητιανεύουν. Είναι πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών, καταπολέμησης της παιδικής εκμετάλλευσης και εγκληματικότητας, όπως και η «Επιχείρηση: Επιστροφή στο σχολείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ