Εμπάθεια
Σάββατο 17 Γενάρη 2009

Αντίστοιχη της «αισθητικής» του γερασμένου οπορτουνισμού και του σύμφυτου μ' αυτόν αντικομμουνισμού είναι και αυτή του σκίτσου που δημοσιεύει η χτεσινή «Αυγή» στην τελευταία της σελίδα, που βγάζει βρώμα και δυσωδία αθλίων και μάλιστα τη μέρα που δημοσιεύεται σε όλο τον Τύπο η ανακοίνωση των προβοκατόρων του αυτοαποκαλούμενου «Επαναστατικού Αγώνα».

Απεικονίζει μια αραιή συγκέντρωση στη «Νεραντζιώτισσα» ενστόλων, με στολές της ΕΛ.ΑΣ. και των ΜΑΤ, αλλά και την κλασική περιβολή των ασφαλιτών (καμπαρντίνα, γυαλιά κλπ.), οι οποίοι μαζί με τα όπλα και τα γκλομπ κρατούν κόκκινες σημαίες, άλλοι σκιτσαρισμένοι ως χαφιέδες διαβάζουν «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και «Οδηγητή Περιπολικού» και κάποιοι άλλοι κρατούν πανό και πικέτες στα οποία αναγράφεται: «Αστυνομ-Οπορτουνιστές ΑΛΑΡΓΑ!», «Πέντε κόμματα - Δύο καταστολές», «Οι άλλοι χαϊδεύουν αυτιά κουκουλοφόρων ΕΚΑΜιτών, ΚΝΕ ΜΑΤΟ & Συναφών Υπηρεσιών». Παραδίπλα δύο εργάτες, ο ένας λέει στον άλλο «Οι υπόλοιποι αστυνομικοί είχαν πολιτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Αυτοί είναι του ΠΑΜΕ...».

Εκτός άλλων συνειρμών, ο «ποιητής» προσπαθεί να διακωμωδήσει τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, τις κατ' αυτούς «διασπαστικές» και «ανθενωτικές». Κρίμα που δεν μπορεί να αξιοποιήσει το «ταλέντο» του για να αποτυπώσει τους μόνιμους συνοδοιπόρους και κλακαδόρους ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Θα ήταν απείρως καλύτερα τα σκίτσα των κατ' όνομα συγκεντρώσεων που διοργανώνουν, απ' τις οποίες απουσιάζουν οι εργαζόμενοι. Αν η αντιΚΚΕ εμπάθειά τους τους το επέτρεπε θα ήταν εύκολο να επισημάνουν το αυταπόδεικτο, ότι πράγματι τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» πορεύονται με ενότητα και σύμπνοια. Μόνοι τους όμως, μακριά απ' την εργατική τάξη που τους έχει πάρει χαμπάρι και τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Και καλά η προβοκάτσια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ γιατί βάλθηκαν να αποδείξουν τις τελευταίες μέρες ότι και σ' αυτό είναι πρωτοπόροι αντικομμουνιστές. Αλλά το να προβοκάρουν έτσι μια κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, αυτό πια δείχνει πως υπερβάλλουν σε ευαισθησία για το κίνημα. ΄Η μήπως ό,τι δεν ελέγχουν στο κίνημα το προβοκάρουν και αυτό αγρίως; Ο κατήφορός τους άπατος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρίχνει «άγκυρα» στον Πειραιά στις 29 και 30 Ιούνη (2018-06-27 00:00:00.0)
Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ: Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τις εκλογές του Μάη (2014-06-29 00:00:00.0)
Τραμπούκικη επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ (2010-11-02 00:00:00.0)
Μια όμορφη έκδοση για τα 40 χρόνια της ΚΝΕ (2008-09-05 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης (2003-06-22 00:00:00.0)
Η... ανάσα (1996-04-20 00:00:00.0)