ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Καθοριστική η σημασία της σημερινής απεργίας

Κοινή απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα (πλατεία Κάνιγγος, 9.30 π.μ.) με ηλεκτροτεχνίτες και δημόσιους υπαλλήλους

Πέμπτη 14 Μάη 2009

Χιλιάδες Ελληνες και μετανάστες οικοδόμοι βγαίνουν σήμερα στους δρόμους με το πλαίσιο της ταξικής τους Ομοσπονδίας
Ενα καθοριστικό βήμα στη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης και την ικανοποίηση των άλλων αιτημάτων τους καλούνται να κάνουν σήμερα χιλιάδες οικοδόμοι σε όλη τη χώρα, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία που κήρυξε η ταξική τους Ομοσπονδία. Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα και οι ηλεκτροτεχνίτες της Αθήνας, με απόφαση του κλαδικού συνδικάτου. Οι δύο κλάδοι θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα κοινή απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, στην κατεύθυνση συντονισμού της αγωνιστικής δράσης.

Στην ίδια συγκέντρωση καλούν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της σημερινής πανδημοσιοϋπαλληλικής 24ωρης απεργίας. Επίσης, κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απευθύνει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Λεκανοπεδίου Αττική και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Αθήνας.

Η πανοικοδομική απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 10 π.μ., έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Στην Πελοπόννησο, τα ταξικά σωματεία προετοιμάζονται να δώσουν από τα χαράματα τη μάχη της περιφρούρησης στα μεγάλα οδικά, σιδηροδρομικά και κατασκευαστικά έργα, με χιλιάδες Ελληνες και μετανάστες εργάτες. Σε ό,τι αφορά τους δημόσιους υπάλληλους, η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 10 π.μ., πλατεία Αγίας Σοφίας.

Το φόβο της εργοδοσίας μπροστά στον απεργιακό αγώνα των οικοδόμων δείχνει και η προσπάθεια της γαλλικής εταιρείας VINCI (συμμετέχει στην κατασκευή της σήραγγας των Τεμπών) να εμποδίσει συνδικαλιστική αντιπροσωπεία των οικοδόμων και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τη σημερινή απεργία των οικοδόμων. Ο Γαλλομαροκινός υπεύθυνος της εταιρείας έδωσε εντολή στον «σεκιουριτά» να καλέσει την αστυνομία, για να συλλάβει τους συνδικαλιστές! Η τρομοκρατία δεν πέρασε και η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία συζήτησε με τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στην αλλαγή της βάρδιας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στο πόδι για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα του πολέμου και της ακρίβειας (2022-03-23 00:00:00.0)
Στη μάχη για να νεκρώσουν εργοτάξια και γιαπιά στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης (2022-03-11 00:00:00.0)
Εντείνεται η απεργιακή προετοιμασία με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!» (2018-11-10 00:00:00.0)
Αύριο να γεμίσουν δρόμοι και πλατείες (2010-12-14 00:00:00.0)
Με κάθε μέσο και τρόπο στην απεργία (2002-06-18 00:00:00.0)
Οι χώροι δουλιάς θα δώσουν τον τόνο (2002-05-25 00:00:00.0)