Παρασκευή 11 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Στη μάχη για να νεκρώσουν εργοτάξια και γιαπιά στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης

Κεντρική διεκδίκηση η υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα

Από εξορμήσεις σε εργοτάξια με το απεργιακό κάλεσμα
Από εξορμήσεις σε εργοτάξια με το απεργιακό κάλεσμα
Σε πανελλαδική πανοικοδομική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 16 Μάρτη η Ομοσπονδία και τα συνδικάτα Οικοδόμων, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους για τη Συλλογική Σύμβαση και την Ασφάλιση.

Ηδη οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές έχουν πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη απεργία, τον περασμένο Νοέμβρη, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Η απόφαση για νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου πατάει στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και διαρκώς οξύνονται.

Στις διεκδικήσεις που προτάσσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων περιλαμβάνονται: Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Κάθε μέρα δουλειάς να είναι και μέρα Ασφάλισης. Ενταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.ά.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην πλ. Κάνιγγος.

Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην Αριστοτέλους.

Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Συνδικάτο στην Αθήνα

«Στις 16 Μάρτη να σημάνει ξεσηκωμός. Αποφασιστικά και με μαχητικότητα να νεκρώσει κάθε εργοτάξιο, κάθε γιαπί» είναι το κάλεσμα που απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας μπροστά στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Την Κυριακή 13 Μάρτη προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 10 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος). Στο μεταξύ, συνεχίζει τις καθημερινές συνελεύσεις σε εργοτάξια και τις εξορμήσεις σε μικρότερα έργα και γιαπιά. Στην ίδια ρότα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας πραγματοποίησε πρόσφατα σύσκεψη για την οργάνωση και της νέας απεργιακής μάχης. Καταρτίστηκε πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων σε κάθε χώρο δουλειάς από σήμερα έως την Τρίτη. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Πάτρα (Κορίνθου και Γούναρη), απαιτώντας, ανάμεσα σε άλλα, την επικόλληση όλων των ενσήμων στους οικοδόμους, ελέγχους για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Σε άλλες πόλεις

Στο Αγρίνιο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας θα προχωρήσει σε συγκέντρωση στον ΕΦΚΑ στις 11.30 π.μ. απαιτώντας ταυτόχρονα ελέγχους σε όλα τα εργοτάξια, όλα τα ένσημα για τους εργαζόμενους.

Το συνδικάτο πραγματοποίησε σύσκεψη παρουσία της Ομοσπονδίας και προχωρά σε περιοδείες σε όλα τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στον νομό, όπως στα εργοτάξια της Αμβρακίας Οδού, αλλά και στις ανεγέρσεις πολυτελών ξενοδοχείων στις δυτικές ακτές (από την Πάλαιρο έως τον Μύτικα). Οπως τονίστηκε και στη σύσκεψη, απεργιακές φρουρές θα στηθούν από τις 6.30 π.μ., από κοινού με δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Την ίδια ώρα, προσπάθεια να φτάσουν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας σε κάθε χώρο δουλειάς οικοδόμων και εργαζομένων στις Κατασκευές γίνεται σε Αιγιάλεια, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά - Ιθάκη, από τα αντίστοιχα συνδικάτα, δηλώνοντας πως όπου υπάρχει οικοδομικό έργο, την Τετάρτη, δεν πρόκειται να δουλέψει τίποτα.

Στην Κοζάνη, το Συνδικάτο Οικοδόμων μπροστά στην απεργία οργανώνει σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Προγραμματίζει επίσης απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Με εξορμήσεις σε εργοτάξια και άλλους χώρους δουλειάς προετοιμάζει την πανοικοδομική απεργία την Τετάρτη 16 Μάρτη και την απεργιακή του συγκέντρωση (10 π.μ., Εργατικό Κέντρο) το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου.

Στην απεργία και τη συγκέντρωση που οργανώνει την Τετάρτη 16 Μάρτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ευδήλου, καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου.

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων πραγματοποίησε την Τετάρτη Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων, όπου συζητήθηκε η οργάνωση της απεργίας.

Στην Καβάλα, Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μάρτη, στις 11 π.μ. στο «Στέκι» (Αριστ. Στάνη 1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ