Παρασκευή 11 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παναττική συγκέντρωση στις 22 Μάρτη

Στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 το πρωί και πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Στον δρόμο του αγώνα θα βρεθούν και πάλι οι συνταξιούχοι με την παναττική συγκέντρωση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στις 22 Μάρτη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

«Δεν ανεχόμαστε, δεν αποδεχόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντιλαϊκές πολιτικές σας, δεν θα πέσουμε στον Καιάδα που μας οδηγείτε», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, ενώ υπογραμμίζουν πως «με τις ανυπόφορες αυξήσεις των τιμών ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα» οι συνταξιούχοι χάνουν τουλάχιστον δύο ακόμα συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι αναδεικνύουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους τονίζοντας: «Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψατε. Δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, αποδώστε τα πληρωμένα Δώρα μας, τα αναδρομικά, το 0,5% του ΑΕΠ. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Δεν πρόκειται να δεχθούμε και δεν διεκδικούμε επιδόματα πείνας. Να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. Να καταργηθούν η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία».

Παράλληλα, μπροστά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται και την καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απαιτούν να σταματήσει κάθε συμμετοχή, κάθε ανάμειξη της χώρας μας στο αιματοκύλισμα και τον σφαγιασμό των λαών από τους ιμπεριαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ