Παρασκευή 11 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα με μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Την Παρασκευή 18 Μάρτη το αγωνιστικό ραντεβού

Πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την Παρασκευή 18 Μάρτη, σε μια ακόμα σημαντική αγωνιστική πρωτοβουλία, συνεχίζοντας την πάλη, όπως αποφάσισαν οι αγρότες μέσα από τις πρόσφατες συνελεύσεις στα μπλόκα τους.

Το συλλαλητήριο έρχεται να δώσει απάντηση στην κυβερνητική αδιαλλαξία, η οποία αποτυπώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, περιοριζόμενη σε ψίχουλα, με βάση τα «δημοσιονομικά δεδομένα».

Ταυτόχρονα, χιλιάδες βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουν τα προβλήματά τους να οξύνονται, καθώς προστίθενται σε αυτά οι επιπτώσεις από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ηδη μεγαλώνει και άλλο το κόστος παραγωγής, λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές των καυσίμων και των λιπασμάτων που η χώρα μας εισάγει από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Τα προβλήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα όσα ήδη πληρώνουν από το 2014, όταν το εμπάργκο στη Ρωσία προκάλεσε σοβαρά εμπόδια στις ελληνικές εξαγωγές οπωροκηπευτικών.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο προβάλλοντας τις εξής διεκδικήσεις:

-- Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

-- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

-- Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

-- Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τα λαϊκά στρώματα της Αθήνας να βρεθούν στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους και τον λαό για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και δυναμικότερη συμμετοχή στο συλλαλητήριο από αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και από τα άλλα εργατικά - λαϊκά στρώματα της υπαίθρου, θα πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες συνεδριάσεις Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά.

Κάλεσμα από τη Νάουσα

Συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ανακοίνωσε ήδη ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, να πάρει μέρος, να κάνει υπόθεση δική του τον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του πολυήμερου αγώνα τους.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η κατάσταση λίγες μέρες μετά το κλείσιμο του κύκλου των κινητοποιήσεων με τη μορφή των μπλόκων έχει επιδεινωθεί δραματικά. Ο άδικος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει. Είναι σίγουρο ότι θα φέρει νέα προβλήματα στη διάθεση της παραγωγής, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από την επιβολή του ρώσικου εμπάργκο. Η εξωφρενική άνοδος στις τιμές των καυσίμων καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της παραγωγής, αφού δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στο υψηλό κόστος».

Και εξηγεί ότι τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες, όπως π.χ. η μείωση του κόστους παραγωγής, σημαίνει και φτηνότερα προϊόντα στη λαϊκή κατανάλωση. Επίσης η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής δεν αφορά μόνο τα χωράφια, αλλά και τα σπίτια και τα μαγαζιά.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6975919478.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ