ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ «ΠΟΡΙΣΜΑ» ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Προτείνει ιδιωτικοποίηση και καύση για τα σκουπίδια της Αττικής

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση, αφού η σύνταξή του έγινε ερήμην των μελών της Επιτροπής

Πέμπτη 11 Ιούνη 2009

Motion Team

Την καρκινογόνα, πανάκριβη και εχθρό της ανακύκλωσης καύση, προτείνει το υποτιθέμενο «πόρισμα»
Την έντονη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προκάλεσε ένα ψευδεπίγραφο υποτιθέμενο πόρισμα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΜΕΠΠ) της Βουλής με προτάσεις και συμπεράσματα για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, με το οποίο, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως μέθοδος διαχείρισης η καρκινογόνα και πανάκριβη καύση, αλλά και η πλήρης ιδιωτικοποίηση του φορέα διαχείρισης!

Οπως καταγγέλλουν, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα και τον πρόεδρο της ΕΜΕΠΠ Κ. Μητσοτάκη, οι βουλευτές του ΚΚΕ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Γιάννης Ζιώγας και Διαμάντω Μανωλάκου, η σύνταξη του απαράδεκτου αυτού πορίσματος έγινε χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα μέλη της Επιτροπής, χωρίς να έχει οριστεί κάποια ομάδα εργασίας για τη σύνταξη του σχεδίου και χωρίς να γίνει καμιά συζήτηση πάνω στο σχέδιο πορίσματος, ύστερα από μια εύλογη προετοιμασία των μελών της.

Καταγγέλλουν, επίσης, τη μεθόδευση που έγινε, αφού το πόρισμα αυτό στάλθηκε στις 7 Μάη (την προτελευταία μέρα της Συνόδου της Βουλής) στα μέλη της Επιτροπής, θέτοντας προθεσμία τρεις πλήρεις εργάσιμες μέρες να διατυπώσουν τη γνώμη τους, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου! Ταυτόχρονα, ζητούν: Να αποσυρθεί το κείμενο που παραπλανητικά αποδίδεται στην ΕΜΕΠΠ, αφού καμία συζήτηση δεν έγινε γι' αυτό, αλλιώς να ονομαστεί «Πόρισμα Κυριάκου Μητσοτάκη». Η επεξεργασία των συμπερασμάτων και προτάσεων της ΕΜΕΠΠ να γίνει σύμφωνα με την πάγια διαδικασία λειτουργίας των Επιτροπών της Βουλής σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Επί της ουσίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν ότι εκφράζουν την πλήρη διαφωνία τους με το περιεχόμενο του κειμένου, καθώς, μεταξύ άλλων:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας ενάντια στα περιβαλλοντικά εγκλήματα θα συνεχιστεί (2021-11-26 00:00:00.0)
Η ιδιωτικοποίηση ξεκινά από Αττική - Δυτική Μακεδονία (2011-01-12 00:00:00.0)
«Επί θύραις» η ιδιωτικοποίηση και η καρκινογόνα καύση (2011-01-09 00:00:00.0)
Προωθούν την ιδιωτικοποίηση και την καύση (2010-09-12 00:00:00.0)
«Ανοίγει» το δρόμο στην καύση απορριμμάτων (2007-12-15 00:00:00.0)