ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΣΡΑΗΛ
Το Ισραήλ καταδικάζει τον παλαιστινιακό λαό σε δίψα
Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Associated Press

Στοιχείο της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη και ο αποκλεισμός από το νερό
Την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ που εκτός των άλλων περικόπτει την παροχή νερού και καταδικάζει τον παλαιστινιακό λαό σε δίψα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ και διοργανώνει σειρά διαμαρτυριών.

Συγκεκριμένα, ως πράξη αλληλεγγύης στους κατοίκους του χωριού Καραουάτ Μπάνι Ζαΐντ, σχεδιάζει μαζί με το δημοτικό συμβούλιο του χωριού αλλά και παλαιστινιακές και διεθνείς οργανώσεις να διοργανώσει σήμερα κομβόι αποστολής νερού, τα οποία θα ξεκινούν από το Τελ Αβίβ, τη Ραμάλα και την Ιερουσαλήμ. Οπως τονίζει το ΚΚ Ισραήλ «η παροχή άφθονου νερού για τις προσωπικές ανάγκες των Παλαιστινίων αλλά και για τη χρήση του στους τομείς της γεωργίας και της βιομηχανίας δεν αποτελεί "χάρη" ή "φιλανθρωπία". Είναι μια νομική και ηθική υποχρέωση και η παραβίασή της αποτελεί μια αυστηρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Στόχος της αποστολής κομβόι νερού είναι να αφυπνίσει την κοινή γνώμη τόσο στο Ισραήλ όσο και στο εξωτερικό σε ό,τι αφορά τα ίσα δικαιώματα των Παλαιστινίων στην παροχή νερού». Παράλληλα, για χτες αναμενόταν να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γραφείο των Αρχών του Ισραήλ για το νερό στο Τελ Αβίβ.

Σημειώνεται ότι στα χωριά Qarawat Bani Zayid, Kyfr'Ayn, Beit Rima, Deir Ghasane και Nabi Salah με συνολικό πληθυσμό 15.000 κατοίκων η ποσότητα του τρεχούμενου νερού είναι δυσανάλογη με αυτό που κατέχουν οι ισραηλινοί έποικοι στα Κατεχόμενα Εδάφη και στο Ισραήλ. Πολλές οικογένειες είναι αναγκασμένες να αγοράζουν επιπλέον νερό για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες, παρά το γεγονός ότι η πηγή Ein 'Aboud τροφοδοτούσε τις ανάγκες όλων αυτών των χωριών. Ωστόσο, μετά την κατάληψη της πηγής από το Ισραήλ - που μετά το 1967 έχει αναλάβει τον έλεγχο των περισσοτέρων πηγών νερού στη Δυτική Οχθη - η ποσότητα έχει μειωθεί κατά πολύ. Η τακτική αυτή υπηρετεί τους μηχανισμούς του Ισραήλ για την παραπέρα καταστολή του παλαιστινιακού λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με το λαό νοικοκύρη (2019-11-30 00:00:00.0)
Στον Νετανιάχου εντολή σχηματισμού κυβέρνησης (2019-09-26 00:00:00.0)
Περισσότερη κατοχή και δυστυχία, 25 χρόνια μετά τις Συμφωνίες του Οσλο (2018-09-14 00:00:00.0)
Μπαράζ επιθέσεων, συλλήψεων και αποκλεισμού... (2002-08-06 00:00:00.0)
Διογκώνεται η λαϊκή οργή (1996-08-03 00:00:00.0)