Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Στον Νετανιάχου εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του «Λικούντ» και απερχόμενο πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έδωσε χτες το βράδυ ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν, θεωρώντας πως έχει περισσότερες πιθανότητες συγκρότησης νέου υπουργικού συμβουλίου από τον αρχηγό της «Μπλε και Λευκής Συμμαχίας», στρατηγό ε.α. Μπένι Γκαντς, μολονότι ο Γκαντς ήρθε πρώτος με 33 βουλευτές και με διαφορά μόλις μίας έδρας στις εκλογές της 17ης Σεπτέμβρη.

Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νετανιάχου ήρθε μετά τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, στα οποία συμπεριλήφθηκε η ανακαταμέτρηση ψήφων σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, που χάρισε μία ακόμη έδρα στο «Λικούντ», το οποίο κατάφερε έτσι να εκλέξει 32 βουλευτές στην 120μελή Βουλή.

Οσο εντείνονται τα μετεκλογικά παζάρια στο Τελ Αβίβ, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές συνεχίζουν την καταστολή σε βάρος των Παλαιστινίων. Χτες Ισραηλινοί αστυνομικοί συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο υπουργό αρμόδιο για την Ανατολική Ιερουσαλήμ, Φάντι Αλ Χανταμί, με τον ισχυρισμό ότι «παραβίασε το νόμο που απαγορεύει στην Παλαιστινιακή Αρχή πολιτική δραστηριότητα» στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Με παρόμοια προσχήματα ο Χανταμί είχε συλληφθεί ξανά τον περασμένο Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ