Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της «General Motors»

Μήνυμα αλληλεγγύης απέστειλε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο προς τους απεργούς της «General Motors» στις ΗΠΑ, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις για αυξήσεις μισθών και βελτίωση των όρων εργασίας. Στο μήνυμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη συνεχιζόμενη απεργία των εργατών της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας "General Motors" (GM).

Τα κέρδη της εταιρείας τα τελευταία χρόνια στηρίχθηκαν στα εκατομμύρια κρατικών ενισχύσεων προς την "General Motors", που δόθηκαν και με το επιχείρημα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας των 50.000 εργαζομένων σε αυτήν. Κέρδη που πάτησαν στη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Αποδεικνύεται ξανά ότι εταιρείες και κυβερνήσεις επιτίθενται συντονισμένα στα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι γίνονται τα θύματα είτε σε κρίση είτε σε ανάπτυξη.

Ο αγώνας των εργαζομένων της "General Motors" για αυξήσεις και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, ειδικά των συμβασιούχων εργαζομένων, είναι δίκαιος. Απαιτούμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή του στον μεγάλο αγώνα των απεργών της "General Motors"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ