Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Ο Τζόνσον θέλει εκλογές...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Αναψαν ξανά τα αίματα» στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία ξανάρχισε τις συνεδριάσεις έπειτα από την προχτεσινή ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που έκρινε παράνομη την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να «παγώσει» έως τις 14 Οκτώβρη τις εργασίες της με σκοπό να προωθήσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ «χωρίς εάν και αλλά».

Ο Μπόρις Τζόνσον προσπάθησε ανεπιτυχώς να προκαλέσει την ανατροπή της κυβέρνησής του ώστε να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι θα διαθέσει σήμερα χρόνο για τη συζήτηση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησής του. Ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να συναινούν σε πρόωρες εκλογές εάν πρώτα δεν αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζέφρι Κοξ, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράνομη απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αφού προηγουμένως επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «αυτό το Κοινοβούλιο είναι ένα νεκρό Κοινοβούλιο» και «δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να συνέρχεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ