34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Εκτεταμένη νοθεία καταγγέλλει η ΔΑΣ

Ανοιχτή επιστολή της παράταξης στο προεδρείο της ΓΣΕΕ και στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου

Πέμπτη 11 Μάρτη 2010

Τον επικίνδυνο για την εργατική τάξη ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού επιβεβαιώνει το όργιο νοθείας στο οποίο έχουν επιδοθεί οι εργατοπατέρες μπροστά στο 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα διεξαχθεί στις 18-21 του Μάρτη 2010.

Με ανοιχτή επιστολή που στέλνει στο προεδρείο της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) και στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» σημειώνει:

«Στις 18 - 21 του Μάρτη του 2010 πραγματοποιείται στη Χαλκιδική το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Μέσα σε συνθήκες έντασης της αντεργατικής επίθεσης από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του, η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία επιβεβαίωσε το ρόλο της ως έμπιστου "εταίρου" στο τραπέζι του "κοινωνικού διαλόγου", βάζοντας πλάτη στο πέρασμα βαθιά ταξικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στο επικίνδυνο για την εργατική τάξη ρόλο του, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός μετέρχεται όλα τα μέσα. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα κρούσματα εκτεταμένης νοθείας που χαρακτηρίζουν τις εκλογές για το Συνέδριο που είναι σταγόνα στον ωκεανό, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΔΑΣ ΓΣΕΕ) για μεθοδεύσεις που στόχο έχουν την αλλοίωση της βούλησης των εργαζομένων και των πραγματικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΔΑΣ και κατ' επέκταση όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπροστά στο εκτεταμένο κύμα νοθείας που παρατηρείται σε δεκάδες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που, ως γνωστόν, κρίνουν τους συσχετισμούς στο Συνέδριο, σας θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένες από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις νοθείας σε επίπεδο δευτεροβάθμιων οργανώσεων που πραγματικά "βγάζουν μάτια".

Φτιάχνουν συσχετισμούς με σωματεία - φαντάσματα
"Μαγειρεύουν" ψήφους και αντιπροσώπους

Επίσης, σε πολλά Εργατικά Κέντρα παρουσιάζονται πολλά Σωματεία με τίτλο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, όπως στα ΕΚ Κατερίνης, Δράμας, Καβάλας, Καρδίτσας, κ.ά. Σωματεία με τίτλους όπως Εργατών Υπαίθρου ή Εργατών Γης, ή Εργατοϋπαλλήλων Επαρχιών Περιοχών κλπ. Σωματεία με ακαθόριστους τίτλους που όλοι χωράνε. Αυτά τα Σωματεία όχι μόνο είναι ανύπαρκτα και χωρίς καθόλου δράση αλλά τα δημιουργήσατε αποκλειστικά μόνο και μόνο για να αλλοιώνουν τους συσχετισμούς. Το παράδειγμα των εργαζομένων στα Super Market όπου η εργοδοσία μαζεύει τα βιβλιάρια ασθενείας των εργαζομένων και φαίνονται όλοι ψηφίσαντες χωρίς να γνωρίζουν τίποτα είναι συγκεκριμένο. Το Σωματείο Τροφίμων Super Market της Αθήνας που εκπροσωπείται από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Με 3.500 μέλη στα χαρτιά δείχνει το μέγεθος της νοθείας και ετοιμάζεται από τώρα για το επόμενο Συνέδριο και της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ. Είναι Οργανώσεις αποκλειστικά για την παραγωγή νόθων αντιπροσώπων

Αθήνα 10/03/10

ΔΑΣ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυο έκτακτα συνέδρια σε ενάμιση χρόνο! (2015-11-22 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν πλήθος κρουσμάτων νοθείας και αλλοίωσης των πραγματικών συσχετισμών (2013-03-10 00:00:00.0)
Οργιο νοθείας της ΠΑΣΚΕ στην Καλαμπάκα (2011-02-06 00:00:00.0)
Η εκτεταμένη νοθεία δεν μπορεί να συγκαλυφτεί (2007-03-11 00:00:00.0)
Σωρεία παρανομιών και παρατυπιών (1995-02-14 00:00:00.0)