ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΠΕΡΑΜΑ
Χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα

Η εκχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στο μεγάλο κεφάλαιο απαγορεύει την πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Συμβολική κινητοποίηση από τους υποψηφίους δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010

Από τη χτεσινή παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το θαλάσσιο μέτωπο από τον Πειραιά ως το Πέραμα
Στο βωμό της ανάπτυξης του καπιταλιστικού κέρδους, ο λαός του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας τίθεται σταδιακά υπό τον κλοιό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των πολυεθνικών. COSCO, ΟΛΠ ΑΕ, ΔΕΗ, εταιρείες πετρελαιοειδών ήδη τους έχουν αποκόψει κάθε πρόσβαση προς τη θάλασσα, «τρώγοντας» τους λιγοστούς ελεύθερους χώρους, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με τα όσα εκτρωματικά σχεδιάζουν για τα 900 στρέμματα των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Για να σηματοδοτηθεί η πολιορκία την οποία βιώνουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περάματος, Κερατσινίου διοργάνωσαν το πρωί της περασμένης Κυριακής, μια συμβολική αγωνιστική κινητοποίηση, με τόπο συγκέντρωσης ένα φέρι μποτ, με το οποίο οι συγκεντρωμένοι περιηγήθηκαν σε όλο το παραλιακό μέτωπο από τη Δραπετσώνα μέχρι την Ψυτάλλεια και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Στη διάρκεια της περιήγησης, η οποία ξεκίνησε από το πορθμείο του Περάματος, οι δήμαρχοι με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περάματος και Κερατσινίου, Γιάννης Πατσιλινάκος και Ηλίας Πατίδης αντίστοιχα, ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους για τα όσα εκτρωματικά σχεδιάζονται σε βάρος τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα 900 στρέμματα στη Δραπετσώνα, όπου στο πλαίσιο της αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής έχει προγραμματιστεί η τσιμεντοποίησή τους και η μετατροπή τους σε μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο όπου θα στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών και πολυεθνικών. Το έγκλημα αυτό προσυπογράφουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, ενώ αρνούνται να πάρουν σαφή θέση οι «ανεξάρτητοι» και «υπερκομματικοί». Αυτό όταν ο λαός των περιοχών διεκδικεί στο χώρο αυτό να ανεγερθεί νοσοκομείο Παίδων που «απουσιάζει» από την εργατούπολη του Πειραιά και τα υπόλοιπα στρέμματα να αξιοποιηθούν για «πράσινο» και χώρους πολιτισμού και αθλητισμού. Οπως επισημάνθηκε από τους υποψήφιους δημάρχους, τα τείχη που υψώνονται σε όλο το παραλιακό μέτωπο των περιοχών για τα κέρδη των πολυεθνικών είναι ένα ακόμα κριτήριο ψήφου, είναι ένας ακόμα λόγος για να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, γιατί θα δυσκολέψει τα σχέδιά τους και θα συμβάλει στην οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης του λαού, ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφόρητη η κατάσταση από τη δυσοσμία (2019-08-01 00:00:00.0)
Πολύμορφες παρεμβάσεις τις επόμενες μέρες (2018-05-12 00:00:00.0)
Κίνδυνος - θάνατος για τους κατοίκους τα καζάνια των πετρελαιοειδών (2018-05-12 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση προσπαθεί να μπερδέψει το λαό της περιοχής (2015-12-22 00:00:00.0)
Υποδαυλίζουν το κλείσιμο της Ζώνης; (2009-09-26 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία του κεφαλαίου ο κυβερνητικός υποψήφιος (2002-09-25 00:00:00.0)