Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΕΡΑΜΑ
Στην υπηρεσία του κεφαλαίου ο κυβερνητικός υποψήφιος

Σε 18σέλιδο κείμενο, που παρουσιάστηκε σε επιλεγμένο κοινό και όχι σε όλους τους Περαματιώτες, προτείνει επέκταση του ΟΛΠ σε βάρος της πόλης και της Ζώνης, ακόμη και με 4η προβλήτα, αλλά και δημοτικές επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες στους δημότες...

Πρόσφατα Δήμος και Περαματιώτες κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την καταπάτηση από τον ΟΛΠ της παραλίας τους. Γι' αυτό θα ξαναψηφίσουν Γ. Πατσιλινάκο
Πρόσφατα Δήμος και Περαματιώτες κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την καταπάτηση από τον ΟΛΠ της παραλίας τους. Γι' αυτό θα ξαναψηφίσουν Γ. Πατσιλινάκο
Σε πόλη κοντέινερς για λογαριασμό των συμφερόντων των πολυεθνικών επιδιώκουν να μετατρέψουν την πόλη του Περάματος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η εταιρία της Οργανισμός Λιμένος Πειραιά Α.Ε, ενώ το εκτελεστικό όργανο αυτών των άθλιων σχεδιασμών το έχουν βρει στο πρόσωπο του Γιάννη Γλύκα, υποψήφιου του κυβερνητικού συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση Περάματος». Σε πολυσέλιδο κείμενο που υπογράφεται από τον εν λόγω υποψήφιο και παρουσιάστηκε σε ημερίδα που έγινε στις 18 Φλεβάρη 2001 στην αίθουσα Ποντίων Περάματος και μπροστά σε λιγοστό και επιλεγμένο κοινό - κυρίως ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΟΛΠ - περιγράφονται ανάγλυφα τα όσα εκτρωματικά προετοιμάζονται σε βάρος της πόλης, τα οποία ταυτόχρονα θα σημάνουν και το θάνατο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης!

Βέβαια, ο Γ. Γλύκας και ο κυβερνητικός μηχανισμός φρόντισαν ώστε το κείμενο αυτό να μη γίνει γνωστό στους δημότες του Περάματος, οι οποίοι έχουν δείξει με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συσπειρωμένοι γύρω από το δήμαρχό τους Γιάννη Πατσιλινάκο ότι δεν είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν ούτε μια πιθαμή από τη γη τους στον αδηφάγο ΟΛΠ. Ακόμα να σημειωθεί ότι ο Γ. Γλύκας, ο οποίος φαίνεται ότι έχει διδαχτεί καλά την υποκρισία από το κόμμα που τον στηρίζει, δε διστάζει να δίνει υποσχέσεις «μαϊμού» στους πολίτες του Περάματος αναρτώντας ακόμα και πανό που αναγράφουν «Οχι στη διάλυση της ζώνης» προκειμένου να τους κλέψει την ψήφο.

Ειδικότερα με το κείμενο αυτό το οποίο έχει τίτλο «Δυτικό άκρο Περάματος προβληματισμός - σχεδιασμός» ο Γ. Γλύκας όχι μόνο συμφωνεί με τα σχέδια του ΟΛΠ για την κατασκευή της Γ΄ προβλήτας σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Πέραμα, την οποία οι Περαματιώτες κι ο δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος αντιπαλεύουν με νύχια και με δόντια, αφού αυτόματα θα σημάνει σε πρώτη φάση τη διάλυση πέντε ναυπηγείων της Ζώνης και καταστροφή της παραλιακής περιοχής, αλλά προτείνει την κατασκευή και τέταρτης προβλήτας του ΟΛΠ στην επισκευαστική βάση στο μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι! «Περαιτέρω - επισημαίνει - υπάρχει και άλλη πρόταση να μεταφερθεί η προβλήτα πετρελαιοειδών για κάποια φάση σε επιλεγμένα εξωτερικά σημεία της χερσονήσου της Κυνοσούρας (σ.σ. δηλαδή τέλος και η επισκευή στην Κυνοσούρα). Ετσι με αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να δεχτούμε την υφιστάμενη προβλήτα να μετατραπεί σε τρίτη προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων, κοντέινερ του ΟΛΠ»! Και συνεχίζοντας καταθέτει την πρότασή του για την τέταρτη προβλήτα αναγράφοντας τα εξής: «Ισως ο ΟΛΠ παράλληλα θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την προβλήτα ΔΕΗ Λιμένος Ηρακλέους που σήμερα χρησιμοποιείται για κάποιου είδους επισκευές. Προτείνεται η προβλήτα της ΔΕΗ διότι είναι μεγάλου εμβαδού και με την κατάλληλη νέα διαρρύθμιση μπορεί να γίνει η τέταρτη προβλήτα φορτοεκφόρτωσης κοντέινερς για τον ΟΛΠ»!

Ομως η πρόκληση δε σταματάει εδώ. «Στόχος μας - σημειώνει - βέβαια δεν είναι ούτε θα μπορούσε ποτέ να είναι η άγονη αντιπαράθεση με τον ΟΛΠ... Αντίθετα ζητάμε τη συνεργασία του, ευδόκιμα και δημιουργικά»! Ενώ πιστός στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στο οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνησή του, συνεχίζει: «Ωστε να προωθηθούν τα κοινά μας συμφέροντα και αυτός (σ.σ.: ο ΟΛΠ) να μπορέσει να ιδιωτικοποιηθεί - μετοχοποιηθεί με αξιώσεις όταν οι περιστάσεις είναι πια ευνοϊκές»!

Δίνοντας μια ακόμη «γεύση» για τα όσα επιφυλάσσει σε βάρος του λαού του Περάματος κάνει λόγο για δημοτικές επιχειρήσεις «με πολλούς μετόχους μέσα από εναλλακτικά νομικά σχήματα» που θα διαχειρίζονται χώρους αθλητικούς, πολιτιστικούς κ.ά.!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γ. Γλύκας, αυτός που υπογράφει αυτό το κείμενο για τη διάλυση της Ζώνης και τη σταδιακή ερήμωση της πόλης του Περάματος, δε δίστασε, προκειμένου να κουκουλώσει τα σχέδιά του, να ρίξει τόνους λάσπης στο σημερινό και υποψήφιο αγωνιστή δήμαρχο Γ. Πατσιλινάκο για...«μυστικές συναλλαγές» του με τον ΟΛΠ, αγγίζοντας βέβαια τα όρια της αυτογελοιοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ