Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
«Ενότητα» για τη νίκη του λαού

Μεγάλες ελπίδες για αλλαγή στο δήμο δημιουργεί η συσπείρωση γύρω από τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Μπεάζογλου

Ο Νίκος Μπεάζογλου, υποψήφιος δήμαρχος Δραπετσώνας
Ο Νίκος Μπεάζογλου, υποψήφιος δήμαρχος Δραπετσώνας
«Κοιτάζουμε στα μάτια τους Δραπετσωνίτες και τους λέμε: Ψηφίστε μια δημοτική αρχή αντάξια της ιστορίας και των αγώνων της πόλης μας. Ψηφίστε την "Ενότητα" και όσους συσπειρώνονται μαζί μας για το καλό της Δραπετσώνας». Με αυτά τα λόγια, προχτές το βράδυ, ο Νίκος Μπεάζογλου, υποψήφιος δήμαρχος της «Ενότητας», κάλεσε τους Δραπετσωνίτες με την ψήφο τους να βάλουν τέλος στην καταστροφική πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής και παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της «Ενότητας», που αποτελεί τη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση» (ΑΔΗΚ) και «Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση».

Αναφερόμενος στους άλλους πέντε συνδυασμούς που κατεβαίνουν στην πόλη, τόνισε πως προέρχονται από την ίδια δημοτική και κομματική παράταξη και άρα είναι συνυπεύθυνοι μιας πολιτικής που τα τελευταία 12 χρόνια «κατόρθωσε» τα εξής:

Χρέωσε το δήμο με 3,5 δισ. δραχμές, οδηγώντας τη Δραπετσώνα σε χρεοκοπία, παρά την υπέρμετρη αύξηση των δημοτικών τελών, ξεχαρβάλωσε τη διοικητική μηχανή του δήμου, τα φαινόμενα διαφθοράς, συναλλαγής και εξαγοράς των συνειδήσεων έγιναν καθημερινά, εφάρμοσε την αδιαφάνεια με τον κατακερματισμό των έργων και των προμηθειών, με τα παραταμεία, τα πλασματικά έργα, τα εικονικά τιμολόγια, ενώ με τις σκανδαλώδεις προσλήψεις οδήγησε τους προσλαμβανόμενους στο δήμο σε πολιτική ομηρία. Ο δήμος σήμερα, όπως επισήμανε, βρίσκεται σε πλήρη διάλυση, με τους εργαζόμενους να ξεπερνούν τους 300.

«Εκτός από τα μεγάλα προβλήματα, τόνισε ο Νίκος Μπεάζογλου, η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις, που θα καθορίσουν και θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης, όπως η ανάπλαση της περιοχής εργοστασίων, το γυψάδικο, το Καστράκι, οι προσφυγικές πολυκατοικίες στην Ανάληψη και στον Αγιο Διονύσιο, η διέξοδος στη θάλασσα κ.ά. Πρέπει να δώσει διέξοδο στη νεολαία, να στηρίξει τον πολιτισμό, αλλά και να αντιμετωπίσει την τεράστια απειλή για την πόλη μας, τον "Καποδίστρια Νο 2". Η απορρόφηση από τον Πειραιά ή από το Κερατσίνι είναι ορατή, και μάλιστα συμφωνεί, όπως έχει δηλώσει, ο σημερινός δήμαρχος. Απειλείται δηλαδή κάτι που αποκτήθηκε με αγώνες πριν 50 χρόνια».

Αναφερόμενη η Ξένια Φωτίου, επικεφαλής της ΑΔΗΚ, στη συνεργασία των δύο ιστορικών δημοτικών παρατάξεων της Δραπετσώνας, τόνισε: «Πρόκειται για μια συνεργασία αρχών και θέσεων που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Τα τελευταία 12 χρόνια ήμασταν οι μόνες παρατάξεις που κάναμε αντιπολίτευση και προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε την καταστροφική πολιτική που σχεδίαζε ο δήμαρχος. Ολοι οι άλλοι σημερινοί υποψήφιοι, ας λένε ότι ήταν αντίθετοι, είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που έφτασε η Δραπετσώνα. Η κάθε παράταξη σέβεται την ιδιαιτερότητα και την αυτονομία της άλλης και μαζί θα παλέψουμε να δώσουμε προοπτική και διέξοδο στους δημότες μας».

Στην κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Γιάννης Αράπης, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, ο οποίος δήλωσε ότι το ΔΗΚΚΙ στηρίζει την «Ενότητα», και ο Νίκος Σοφιανός, εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ