Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ
Πρόσκληση σε Αμερικάνους εμπειρογνώμονες

Εκθεση του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) για την ασφάλεια πτήσεων στην Ελλάδα, παρουσίασε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, ζητώντας του να επισκεφθεί τη χώρα μας κλιμάκιο Αμερικανών εμπειρογνωμόνων για σχετικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού μετά τη συνάντηση, η επίσημη πρόσκληση προς το κλιμάκιο της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) απευθύνεται προκειμένου «να καταστεί δυνατόν να βγει η χώρα μας από την κατηγορία 2 και να ενταχθούμε στην κατηγορία 1» στον τομέα ασφάλειας πτήσεων.

Σημειώνεται ότι στην κατηγορία 2 μας είχε κατατάξει προ 2ετίας η FAA, λόγω 36 ελλείψεων στον τομέα ασφάλειας πτήσεων. Οπως ανέφερε ο υπουργός, έχουν τακτοποιηθεί οι 30 ελλείψεις και οι έξι που θεωρούνται «ελάχιστης σημασίας» θα έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι αμερικανικές αρχές θεωρούν ασφαλή χώρα την Ελλάδα, ο Τόμας Μίλερ, είπε: «Δε θα ήμουν εδώ εάν πίστευα ότι η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ