Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ
Ονειδος η απόφαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Τα θύματα (σ.σ. των Γερμανών ναζί) σήμερα σφαγιάστηκαν άλλη μια φορά και μάλιστα με πιο επώδυνο τρόπο από την ίδια την πατρίδα τους, επισημαίνει η "Πανελλήνια Ομοσπονδία Θυμάτων Κατοχής" και εκφράζει τη λύπη και αγανάκτηση των θυμάτων του ναζισμού για την απαράδεκτη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου(ΑΕΔ) που, ουσιαστικά, βάζει ταφόπλακα στο αίτημα για την εξόφληση, από το γερμανικό κράτος, των οφειλών στα θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.

Είναι γνωστή, επίσης, η υποτελής στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και, τελευταία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που μεθόδευσε την ανατροπή της ιστορικής απόφασης του Αρείου Πάγου και εμποδίζει την κατάσχεση περιουσίας του γερμανικού Δημοσίου στη χώρα μας». Γι' αυτό, δικαιολογημένα, αναρωτιέται η Ομοσπονδία: «Μήπως όμως θα έπρεπε να το περιμένουμε από ένα κράτος που δεν έχει τολμήσει να αποσείσει ακόμη μέχρι σήμερα το εθνικό όνειδος και να απαιτήσει την επιστροφή του διαβόητου κατοχικού "δανείου";»

Στην Ελλάδα το 2002, το ΑΕΔ, παραβλέποντας τα νομικά προηγούμενα του διεθνούς δικαίου που, πια, δεν αναγνωρίζει το λεγόμενο δικαίωμα της ετεροδικίας, έκανε ένα άλμα αιώνων προς τα πίσω και δέχτηκε ότι εξακολουθεί να ισχύει ο αναχρονιστικός θεσμός της ετεροδικίας, σχολιάζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας!

Τέλος στην ανακοίνωση - διαμαρτυρίας καλούνται τα θύματα της ναζιστικής κατοχής, οι συγγενείς τους και κάθε Ελληνας πολίτης, σε ενεργό συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται από την Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ