Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Τα οξυμένα προβλήματα επιβάλλουν δήμο αγωνιστή και όχι διαχειριστή

Ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας
Ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας
Στην Ελευσίνα των δεκάδων βιομηχάνων, με τους χιλιάδες εργάτες, ανέργους και υποαπασχολούμενους, με ένα περιβάλλον καταστρεμμένο από την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου και την ανυπαρξία έργων υποδομής, έχει μετατραπεί αυτή την περίοδο σε άνδρο διαφόρων υποψηφίων διαχειριστών της δημοτικής αρχής. Ζητάνε να καρπωθούν την ψήφο των εργατικών λαϊκών οικογενειών για να συνεχίσουν να προωθούν, όπως και το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα χωρίς αναστολές, όλες τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνηση. Με ρουσφέτια, προσωπικές εξυπηρετήσεις και διάφορους άλλους μηχανισμούς προσπαθούν να υποτάξουν το λαό και τους εργαζόμενους της Ελευσίνας.

Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο και το σύνθημα «Η δημοτική αρχή έχει ανάγκη από αγωνιστές και όχι διαχειριστές» με το οποίο η «Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση» Ελευσίνας και ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμος Κουμπούρης απευθύνονται στο λαό της περιοχής. Τους καλούν να δώσουν τη μάχη για να λυθούν τα εκρηκτικά προβλήματα της πόλης. Να δώσουν την ψήφο τους στο συνδυασμό που συμμετέχουν εργάτες του χεριού και του πνεύματος, επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι, που συμφωνούν να παλέψουν μαζί με τους δημότες για μια αγωνιστική διεκδικητική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οπως και όλο το προηγούμενο διάστημα η παράταξη συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Με καθημερινές περιοδείες, συγκεντρώσεις και ομιλίες στις γειτονιές και τις συνοικίες, αλλά και μέσα στους εργασιακούς χώρους, εκεί που ζει και αναπνέει ο λαός της Ελευσίνας.

Αλλωστε και η ίδια η διακήρυξη του συνδυασμού θέτει σαν πρώτιστο τον αγώνα ενάντια στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που εκδηλώνεται και στην Ελευσίνα ακόμα πιο έντονα λόγω του χαρακτήρα της. Γι' αυτό η φτώχεια, η ανεργία και ειδικά στους νέους, η υποαπασχόληση, η ανασφάλιστη εργασία, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα και η κατάργηση βασικών δικαιωμάτων είναι έκδηλα στην περιοχή. Από την άλλη, δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελευσίνα υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό νέων που φεύγουν από το σχολείο, μετατρέποντας τα παιδιά των εργατών της Ελευσίνας σε ένα φτηνό εργατικό εξάρτημα σε ακόμα μεγαλύτερες συνθήκες εκμετάλλευσης. Αυτή την κατάσταση διευκόλυναν όλες οι παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) αλλά και διάφοροι «ανεξάρτητοι». Αφού απουσίασαν και υπονόμευσαν κάθε αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας και αναδείχτηκαν καλοί διαχειριστές στηρίζοντας όλες τις αντιδραστικές αλλαγές της κυβέρνησης στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την άλλη όμως, τα προβλήματα φωνάζουν με την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών και αποχετευτικών έργων, οι παιδικοί σταθμοί και ΚΑΠΗ υπολειτουργούν, το Κέντρο Υγείας και το Θριάσιο Νοσοκομείο αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Ταυτόχρονα με όλα αυτά, επεκτείνονται και η ΠΕΤΡΟΛΑ, τα διυλιστήρια, τα τσιμεντάδικα, οι Χαλυβουργίες, τα ναυπηγεία. Είναι χαρακτηριστική η πρόκληση των υπολοίπων συνδυασμών που έτρεξαν να γιορτάσουν τα 100 χρόνια του ΤΙΤΑΝ τα οποία έστησαν τα φουγάρα τους πάνω στα αρχαία και δίπλα στα σπίτια και τώρα παρουσιάζεται ως χορηγός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θ. Παφίλης: Η πλατιά απήχηση να μετατραπεί σε ψήφους(2002-10-11 00:00:00.0)
Η θέση των αριστερών είναι με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»(2002-09-27 00:00:00.0)
Για ποιά αντιπαράθεση;(1998-10-18 00:00:00.0)
Εχουν κοινούς... "αγώνες"(1998-10-16 00:00:00.0)
Καλούμε σε ετοιμότητα(1998-07-23 00:00:00.0)
Προς το τελικό χτύπημα(1996-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ