Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχι μικρότερα αεροσκάφη στη Λέσβο

Ερώτηση του ΚΚΕ για την αεροπορική σύνδεση του ακριτικού νησιού

Σοβαρότατα προβλήματα στην αεροπορική σύνδεση της ακριτικής Λέσβου με την υπόλοιπη χώρα, θα προκαλέσει τυχόν αντικατάσταση των αεροσκαφών «Μπόινγκ 737» - που εκτελούν σήμερα πτήσεις από και προς το νησί - με μικρότερης χωρητικότητας αεροπλάνα.

Την επισήμανση αυτή κάνουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Αγγ. Τζέκης, με αφορμή δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων του νησιού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, η διοίκηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) αποφάσισε να αντικαταστήσει από τον ερχόμενο Νοέμβρη τα αεροσκάφη τύπου «Μπόινγκ 737» στο δρομολόγιο Αθήνα - Μυτιλήνη και αντίστροφα, από ελικοφόρα αεροπλάνα τύπου ATR των 40 και 70 θέσεων.

Οι Στ. Σκοπελίτης και Αγγ. Τζέκος, με την επισήμανση ότι μία τέτοια απόφαση είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην αεροπορική επικοινωνία της ακριτικής Λέσβου με την υπόλοιπη χώρα, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων του νησιού. Σε περίπτωση που ανταποκρίνονται, οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό εάν θα παρέμβει, ώστε να μην υλοποιηθεί η απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ