Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«Εμείς αφισοκολλούμε!»

Την αντίθεσή της στην απαγόρευση της πολιτικής αφίσας δηλώνει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση δε θα σταματήσει εκεί, αλλά θα προχωρήσει ως και την απαγόρευση διαδηλώσεων. Αγωνιζόμενη δε για την εξασφάλιση ολοκληρωμένης ενημέρωσης των λαϊκών στρωμάτων, σήμερα το μεσημέρι προχωρά σε μαζική αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας.

Η «Συμπαράταξη», με ανακοίνωσή της, θυμίζει πως πρόσφατα, «λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα αντιδημοκρατική πρόκληση και απαγορεύει με νόμο, τη διάδοση των πολιτικών μηνυμάτων μέσω της οπτικής προπαγάνδας (αφίσες κλπ.) σχεδόν σε όλη την έκταση των ορίων του Δήμου Αθήνας». Η απαγόρευση πέρασε ως τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο νέο «αθλητικό νομοσχέδιο», που κατέθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ.

Ο συνδυασμός καταγγέλλει «το νέο αυτό επεισόδιο του αυταρχικού κατήφορου που ακολουθούν οι κρατούντες, οι οποίοι προσπαθούν να κατοχυρώσουν τις εκλογές του καναπέ και την πολιτική αφασία και να φιμώσουν όλους όσοι αντιστέκονται σε αυτή τη λογική».

Η «Συμπαράταξη» επισημαίνει πως οι κυβερνώντες «οραματίζονται» μία Αθήνα «αποστειρωμένη» από κάθε προβολή «ενοχλητικών» ιδεών». Οτι «η συγκεκριμένη πολιτική πράξη δεν είναι άσχετη με τα άλλα μέτρα καταστολής που ετοιμάζονται, όπως ο περιορισμός ή και η απαγόρευση των διαδηλώσεων».

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» θεωρεί πως ξεκάθαρος στόχος τους είναι η μετατροπή του ελληνικού λαού σε έναν παθητικό δέκτη της αντιλαϊκής πολιτικής. «Αρνούμαστε αυτή τη λογική. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη δράση μας όπως πάντα. Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, ανάμεσα στις οποίες αναμφισβήτητα συγκαταλέγεται και η ολοκληρωμένη ενημέρωση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Γι' αυτό το λόγο σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, στελέχη και φίλοι της «Συμπαράταξης» θα συμμετάσχουν σε μαζική αφισοκόλληση στο κέντρο της πόλης, που θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Κοτοπούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ