Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»
Μπορεί να κοιτάζει τους Καισαριανιώτες στα μάτια

Η εκλογική διακήρυξη της παράταξης, με υποψήφιο τον Γιώργο Κατημερτζή - δέσμευση για συνέχιση της αγωνιστικής διεκδικητικής πορείας

Οταν μιλάνε τα έργα και η αταλάντευτη αγωνιστική στάση στο πλευρό του λαού, τότε τα λόγια δε χρειάζεται να είναι πολλά. Η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία - Συνεργαζόμενοι» της Καισαριανής, με μια λιτή, αλλά περιεκτική εκλογική διακήρυξη απευθύνεται πλατιά στο λαό της πόλης, καταθέτοντας στην κρίση του τον απολογισμό του έργου της και εκθέτοντάς του το πρόγραμμά της για το μέλλον.

Τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιου Γιώργου Κατημερτζή, της επιτρέπουν σήμερα να κοιτά στα μάτια τους Καισαριανιώτες και να τους καλεί να δώσουν ξανά τη μάχη των εκλογών στο πλευρό της για μια ΤΑ στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων. Ξεκαθαρίζει πως η Καισαριανή δεν μπορεί να αποτελέσει νησίδα μέσα σε μια κοινωνία που κυριαρχούν οι δυνάμεις της αγοράς. Μπορεί όμως, όπως απέδειξε τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας στο τιμόνι μια αγωνιστική δημοτική αρχή, να σταθεί στο πλευρό του πολίτη, συμπαραστάτης στους αγώνες των εργαζομένων.

Για την «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία - Συνεργαζόμενοι» μιλούν τα έργα της που προχώρησαν παρότι πριν τέσσερα χρόνια παρέλαβε ένα Δήμο υπερχρεωμένο, παρότι βρέθηκε αντιμέτωπη με τις πιο αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η κυβέρνηση, με την αυθαίρετη και παράνομη παρακράτηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (στον Δήμο οφείλονται πάνω από 1,5 τρισ.) και με την εκβιαστική μεταφορά στις πλάτες του δήμου αρμοδιοτήτων μόνο χωρίς δεκάρα.

Η δημοτική αρχή μπήκε μπροστά στον αγώνα του λαού και της εκπαιδευτικής κοινότητας με αποτελέσματα ορατά στην κτιριακή υποδομή, τη στελέχωση σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό κ.λπ. Στους αγώνες για το Σκοπευτήριο, αποδεικνύοντας πως είναι η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την οριστική του λύση. Εδωσε προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική. Βελτίωσε και αναβάθμισε την καθαριότητα και το πράσινο. Προσέλαβε, παρά το οικονομικό κόστος, μόνο μόνιμο προσωπικό. Διατήρησε τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη. Νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου. Συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την ειρήνη, την αλληλεγγύη προς άλλους λαούς.

Σήμερα, εξακολουθεί να παλεύει, ώστε η ΤΑ να διατηρήσει τα φιλολαϊκά χαρακτηριστικά ενός θεσμού που πέρα από τη νοικοκυρεμένη διαχείριση: Θα παράγει έργο, θα διεκδικεί την αναβάθμιση του ρόλου της και την απαλλαγή της από τον ασφυκτικό κλοιό της κεντρικής εξουσίας. Θα διευρύνει αγωνιστικά τις αρμοδιότητές της, απαιτώντας την εξασφάλιση μόνιμων πόρων από τον κρατικό κορβανά. Θα αγωνίζεται μαζί με το λαό και το εργατικό κίνημα, για την ανατροπή της πολιτικής που εξυπηρετεί μόνο τους έχοντες και κατέχοντες. Θα στοιχίζεται με τις δυνάμεις του λαού που, λιθαράκι - λιθαράκι, χτίζουν ένα προοδευτικό μέτωπο ανάσχεσης του νέου μεσαίωνα που ορθώνεται μπροστά μας.

Η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία - Συνεργαζόμενοι» δεσμεύεται πως θα παλέψει για μια ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, πως μαζί με τους Καισαριανιώτες θα αγωνιστεί, για να αποτραπούν σήμερα αυτά που δύσκολα θα αλλάξουν αύριο αν περάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ