Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Συνεχίζει στο δρόμο του Λεων. Αυδή η «Συμπαράταξη»

Πολιτικό μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από το θάνατό του διοργάνωσε χτες η παράταξη

Τη μνήμη του δικηγόρου, του βουλευτή, του δημοτικού συμβούλου, του αγωνιστή, του κομμουνιστή Λεων. Αυδή τίμησαν χτες οι Αθηναίοι. Ανθρωποι που τον γνώρισαν και, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», παραβρέθηκαν στο πολιτικό μνημόσυνό του, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι συνεχίζουν τον αγώνα του.

Σε μια λιτή τελετή, που διοργάνωσε η «Συμπαράταξη» στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, εκατοντάδες στελέχη και φίλοι της «Συμπαράταξης», δικηγόροι, άνθρωποι από άλλους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους που γνώρισαν τον Λεων. Αυδή, συγκεντρώθηκαν για να τον τιμήσουν, δυο χρόνια από το θάνατό του.

Διακρίναμε τους: Μ. Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τους δημοτικούς συμβούλους της «Συμπαράταξης», αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, τη νομαρχιακή σύμβουλο Αθηνών Η. Βαλσαμάκη, πολλούς δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους και πολλά στελέχη από την Κομματική Οργάνωση Δικηγόρων του ΚΚΕ.

Στη σύντομη ομιλία της προς τους παραβρισκόμενους, η δημοτική σύμβουλος Ζωή Βαλάση επισήμανε ότι η καρδιά και το μυαλό όλων μας συνεχίζει να βρίσκεται με τον Λεων. Αυδή. Οτι ο τρόπος που έβλεπε, έκρινε και δρούσε, είναι πλέον στα κύτταρα της δικής μας σκέψης.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη», Σπύρος Χαλβατζής, επισήμανε πως 24 μήνες είναι λογικά πολύς καιρός, κι όμως φαίνεται σαν χτες που σαν φυσική παρουσία ο Λεων. Αυδής πέρασε στην άλλη μεριά και δεν μπορούμε πια να τον δούμε. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ήταν η δράση, οι ιδέες, τα οράματα και η πρακτική του, που σηματοδότησαν την πορεία του στη ζωή και όχι απλά η φυσική του παρουσία.

Επισήμανε ότι ο Λεων. Αυδής έδωσε πολλά στην εργατική τάξη, στο λαϊκό κίνημα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οτι θα έδινε πολλά περισσότερα, αλλά «έφυγε» νωρίς. Ομως - συνέχισε ο υποψήφιος δήμαρχος - πολλοί εμπνεύστηκαν από την κομμουνιστική στάση του στη ζωή, και γι' αυτό υπάρχει συνέχεια στο έργο του. Κατέληξε ότι η «Συμπαράταξη» επιμένει να βαδίζει στο δρόμο που χάραξε για την Αθήνα ο Λεων. Αυδής, αγωνιζόμενη να πραγματοποιήσει τα οράματά του.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Ο χαρακτηρισμός επιβράβευσης «αθάνατος» βγήκε αυθόρμητα, απ' όσους κερδίσαμε συνεργαζόμενοι μαζί του. Κόκκινα λουλούδια και φύλλα του «Ρ» απλώθηκαν στο μνήμα. Και όπως ήταν φυσικό, όσοι παραβρέθηκαν στο πολιτικό μνημόσυνο, πήραν το δρόμο για την Κηφισίας, για τη συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ