Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ
Με αγώνες να διεκδικήσουμε λύσεις στο πρόβλημα της σχολικής στέγης

Θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της προσκείμενης στη ΝΔ δημοτικής αρχής της πόλης οι άστεγοι, εδώ και χρόνια, μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζατζάνης βρέθηκε στο πλευρό γονιών και μαθητών, που διεκδικούν λύση στο πρόβλημα

«Πέρασαν έξι χρόνια και τίποτα ακόμα»... Το σύνθημα ακούστηκε δυνατά χτες το μεσημέρι μέσα στο Δημαρχείο Πειραιά, όπου δεκάδες μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου, μαζί με τους γονείς τους «στρίμωξαν» τον δήμαρχο, κ. Αγραπίδη, κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της δημοτικής αρχής και διεκδίκησαν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα, απαίτησαν άμεση έναρξη της ανακαίνισης του νεοκλασικού κληροδοτήματος του Δήμου, που προορίζεται για να στεγάσει το Μουσικό Σχολείο και μέχρι τότε: λύση του στεγαστικού προβλήματος με εγκατάσταση δυο προκατασκευασμένων αιθουσών στο προαύλιο του σχολείου που στεγάζονται προσωρινά... εδώ και έξι χρόνια!

Οι μόνοι που βρέθηκαν στο πλευρό μαθητών και γονιών, ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Κώστα Τζατζάνης και οι υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι: Δώρα Τσαρακάτη, Ανθή Γουρουντή, μουσικός και Ντίνα Πέτρου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων - Κηδεμόνων 5ου Διαμερίσματος. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαζί με το δεκαπενταμελές του σχολείου και την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Διαμερίσματος Πειραιά, με κοινή τους απόφαση έκλεισαν χτες το σχολείο και κάλεσαν τη Δημοτική Αρχή κι όλες τις παρατάξεις του Δήμου, να πάνε στο σχολείο για να συζητήσουν και να δώσουν λύση. Ομως, εκτός του Κ. Τζατζάνη, δεν τόλμησε κανείς άλλος να εμφανιστεί. Αγανακτισμένοι από τον εμπαιγμό, γονείς και μαθητές έκαναν δυναμική πορεία στους δρόμους του Πειραιά και κατέληξαν στο Δημαρχείο, όπου εισέπραξαν μια «δέσμευση» για την εγκατάσταση «προκάτ». Οι διαδηλωτές, μπουχτισμένοι από «δεσμεύσεις» κι «υποσχέσεις» δήλωσαν ότι αν δεν έχουν εγκατασταθεί μέχρι την Παρασκευή, θα ξανακατέβουν δυναμικά στο Δημαρχείο.


Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα σε διαδρόμους, τουαλέτες, και φέτος στο κυλικείο! Εδώ και έξι χρόνια περιμένουν τη μεταστέγασή τους στο δικό τους κτίριο και μαζί τους περιμένουν οι μαθητές του 15ου Ενιαίου Λυκείου, το οποίο στεγάζεται επίσης σ΄ ένα κτίριο «προσωρινά» και θα μετακινηθεί στο κτίριο που βρίσκεται τώρα το Μουσικό Σχολείο. Το πρόβλημα, λοιπόν, αφορά γενικότερα τα σχολεία του 5ου Διαμερίσματος Πειραιά, πολλά από τα οποία στεγάζονται σε παλιά και κακοδιατηρημένα κτίρια. Γι' αυτό και συμπαραστάτες στον αγώνα των μαθητών και γονιών του Μουσικού στάθηκαν και κάτοικοι της περιοχής λόφου Βώκου - Μανιάτικα και ο Σύλλογος Γονέων του 15ου Λυκείου, που απέστειλαν σχετική επιστολή στους αρμόδιους της Νομαρχίας και του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πειραιά, που γνώριζε από τα Χριστούγεννα το πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου, ισχυρίστηκε με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ότι είχε παραγγείλει δυο προκατασκευασμένες αίθουσες. Οπως αποδείχτηκε, όμως, η απόφαση για αγορά των «προκάτ» πάρθηκε μόλις προχτές από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού δηλαδή έμαθαν για την κινητοποίηση που ετοίμαζαν γονείς και μαθητές.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο σχολείο το πρωί, όπου ο Κώστας Τζατζάνης κάλεσε τους γονείς να εντείνουν τις πιέσεις τόσο απέναντι στη δημοτική αρχή όσο και στην κυβέρνηση, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, που «παίζουν» στις πλάτες των παιδιών, ενώ μίλησε και για τη γενικότερη υποβάθμιση των Μουσικών Σχολείων στο πλαίσιο της πολιτικής που στραγγαλίζει την καλλιτεχνική διαπαιδαγώγηση, εμπορευματοποιεί την τέχνη και απομακρύνει τα επιτεύγματά της από το λαό. Στα μουσικά λύκεια αναφέρθηκε, η Α. Γουρουντή, καταγγέλλοντας ότι οι καθηγητές μουσικής βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας (ωρομίσθιοι), ενώ οι μαθητές εξοντωμένοι από το πρόγραμμα της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, συχνά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και οδηγούνται σε Ενιαία Λύκεια εγκαταλείποντας τη μουσική ή συνεχίζοντάς την, όσοι μπορούν, σε ιδιωτικά ωδεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, Θανάσης Μίχας, επισήμανε την κοροϊδία που έχουν υποστεί από το Δήμο και τόνισε ότι οι μοναδικοί που βρίσκονταν πάντα στο πλευρό τους, ήταν ο Κ. Τζατζάνης, η Ενωση και η Ομοσπονδία Γονέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές αντιδράσεις στις προωθούμενες συγχωνεύσεις σχολείων (2023-12-02 00:00:00.0)
Απαιτούν καινούρια σχολεία στη Νέα Αλικαρνασσό (2019-10-18 00:00:00.0)
Γιορτή μαθητικής δημιουργίας (2017-07-13 00:00:00.0)
Διεκδικούν τα αυτονόητα (2008-11-29 00:00:00.0)
Μάθημα σε ακατάλληλους χώρους (2008-11-01 00:00:00.0)
Στο δρόμο του αγώνα οι μαθητές (1998-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ