Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Τα προεκλογικά «τρικ» δε σώζουν τον δήμαρχο

Σε ποιον θα ανήκουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις που «θα» γίνουν - πράγμα όχι και τόσο βέβαιο - στα λατομεία του Σχιστού στον Κορυδαλλό; Αν κρίνει κανείς από τα πρόσφατα «πανηγύρια» του δημάρχου, Σ. Χρήστου, και τις «αγκαλιές» του με μεγαλοπαράγοντες του Ολυμπιακού, το παραπάνω ερώτημα είναι μάλλον - και δυστυχώς - ρητορικό.

Ο νυν δήμαρχος του Κορυδαλλού, ακολουθώντας την προεκλογική «πεπατημένη» των κυβερνητικών υποψηφίων, έχει επιδοθεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη στις «φιέστες» για να «εξαγγείλει» την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο των λατομείων. Η αρχή έγινε στο θεατράκι «Θανάσης Βέγγος» του δήμου, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλου. Τότε ο δήμαρχος και ο υπουργός ανακοίνωναν την απαλλοτρίωση των 114 στρεμμάτων των λατομείων για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, η πίστωση για την απαλλοτρίωση «έχει ήδη εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΠΟ. Οι σχετικές ενέργειες έχουν ήδη προωθηθεί από το ΥΠΠΟ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών».

Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Απόστολος Συρίγος, με τη «Δημοκρατική Ενότητα» Κορυδαλλού, σημείωσε σε προχτεσινή του συνάντηση με τους εργαζόμενους του δήμου, ότι για την απαλλοτρίωση χρειάζεται κοινή υπουργική απόφαση, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργείου Οικονομικών, και όχι... «συνεργασία» μαζί του. Αυτή η απόφαση δεν υπάρχει. Ακόμη όμως και αν υπήρχε, η διαδικασία της απαλλοτρίωσης είναι τόσο χρονοβόρα, ώστε μόνο ως προεκλογικό «τρικ» μπορεί να χαρακτηριστεί η βεβιασμένη ανακοίνωσή της.

Ο δήμαρχος όμως δε σταμάτησε εκεί. Πρόσφατα, ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της «Θρύλος ΑΕ», Πέτρος Κόκκαλης, συνοδευόμενος από τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Λ. Σούμποτιτς, επισκέφθηκε το δημαρχείο του Κορυδαλλού για να γίνει το επίσημο «καλωσόρισμα» της ομάδας... στην «έδρα» της για τις δύο επόμενες σεζόν, δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο ΣΕΦ! Το... «σπίτι» του Ολυμπιακού θα είναι το κλειστό γήπεδο μπάσκετ εντός των λατομείων, και μάλιστα ο Π. Κόκκαλης ευχαρίστησε τον δήμαρχο «για τη ζεστασιά με την οποία ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας...».

Από τα παραπάνω είναι φανερό, ότι ο δήμαρχος είναι «υπερευαίσθητος» στο να «ξεμπλοκάρει» τον Ολυμπιακό από το γνωστό ζήτημα με το στάδιο «Καραϊσκάκη», αλλά δε δείχνει ανάλογη ευαισθησία για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού της πόλης του και για την ανυπαρξία της σχετικής υποδομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ