Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«Μήνυμα» και μήνυμα

«

Στείλτε μήνυμα» διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, ζητά από τους πολίτες του Λεκανοπεδίου ο υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΔ. Το ζήτημα είναι πως το ψηφοδέλτιο του Γ. Τζαννετάκου είναι το πλέον ακατάλληλο για το σκοπό αυτό.

Πρώτον, γιατί ο ίδιος ο Γ. Τζαννετάκος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της κυβέρνησης Σημίτη και των επιλογών της όλα τα προηγούμενα χρόνια και σε κάθε περίπτωση δε συγκρούστηκε ούτε σε ένα μέτρο που οδήγησε «στην υποβάθμιση της ζωής των πολιτών του Λεκανοπεδίου», για την οποία χύνει κροκοδείλια δάκρυα.

Δεύτερον, γιατί το μήνυμα που θα αποσταλεί μέσω του συνδυασμού Τζαννετάκου θα μετρήσει στο «κομματικό ταμείο» της Ρηγίλλης, η οποία για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να πάρει την εξουσία, για να συνεχίσει με «νέα ορμή» την εφαρμοζόμενη και σήμερα νεοφιλελεύθερη πολιτική. Αρα, μόνο μήνυμα αποδοκιμασίας και διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση δεν είναι η ψήφος στο συνδυασμό του Γ. Τζαννετάκου. Αντίθετα, είναι μήνυμα δικαίωσής της και απρόσκοπτης συνέχισής της.

Τρίτον, από την επομένη των εκλογών τα λαϊκά στρώματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια πλημμύρα αντιλαϊκών μέτρων (από την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων μέχρι το νέο «τρομονόμο»). Ο συνδυασμός του εκλεκτού υπερνομάρχη της ΝΔ (όπως και όλοι οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από τα κόμματα του δικομματισμού) θα βρίσκεται στην απέναντι όχθη και θα ενθαρρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει «χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος».

Είναι αλήθεια, όμως, ότι η αναμέτρηση των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών είναι βαθιά πολιτική μάχη, από την οποία και θα σταλούν μηνύματα και θα βγουν συμπεράσματα για τη μετέπειτα «πορεία πλεύσης». Το μήνυμα λοιπόν που χρειάζεται να σταλεί πρέπει να δυσκολέψει τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να δυναμώσει τη δύναμη της αντίστασης και των λαϊκών αγώνων. Δηλαδή: Μαύρο στους εκπροσώπους του δικομματισμού - «δαγκωτό» στους κόκκινους.


Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ