Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης η ψήφος στη ΝΑΣΥ

Με απεργούς - εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει εργολαβικά υπηρεσίες του ΑΠΘ συναντήθηκε ο υποψήφιος νομάρχης Γ. Ρόκος

Eurokinissi

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η εξόρμηση επαφής με το λαό του νομού Θεσσαλονίκης του συνδυασμού της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης». Χτες ο υποψήφιος νομάρχης Γιώργος Ρόκος συναντήθηκε με τους απεργούς εργαζόμενους σε ιδιώτες - εργολάβους που ασχολούνται σε υπηρεσίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Ρόκος, πέρα από τη συμπαράσταση του συνδυασμού στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για μονιμοποίησή τους μετά από 10 χρόνια δουλιάς, τόνισε ότι και στην περίπτωση αυτή κρίνονται οι πολιτικές, αλλά και η στάση των κομμάτων και των υποψηφίων τους στις επερχόμενες εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας υποψήφιος που στηρίζεται από το κυβερνητικό κόμμα δε θεώρησε υποχρέωσή του να συνομιλήσει έστω με αυτούς τους εργαζόμενους, αφού είναι βέβαιο ότι θέτουν το μικροκομματικό συμφέρον που εκπροσωπούν πάνω από τα προβλήματα των πολιτών αυτής της πόλης.

Δόθηκε έτσι και πάλι η ευκαιρία στους εργαζόμενους να αναγνωρίσουν αυτούς που όχι μόνο προεκλογικά, αλλά στις συνθήκες του καθημερινού αγώνα στέκονται δίπλα τους. Ο Γ. Ρόκος αναφέρθηκε στην κοροϊδία της κυβέρνησης, που επί 15 χρόνια αφήνει άλυτο το πρόβλημα των εκτάκτων, για να ψαρεύει σε θολά νερά προεκλογικά και μετεκλογικά να συνεχίζεται η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων αυτών χωρίς μέλλον και δικαιώματα. Η κυβερνητική επίθεση κατά των εργασιακών σχέσεων, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ενός δημόσιου Πανεπιστημίου, όπως το ΑΠΘ, είναι προανάκρουσμα για την ιδιωτικοποίηση και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Λύση, τόνισε ο Γ. Ρόκος, αποτελεί η ένταση των αγώνων των εργαζομένων και η από μέρους τους «ομοβροντία» στις επερχόμενες εκλογές με την καταψήφιση των συνδυασμών που άμεσα ή έμμεσα στηρίζουν την πολιτική αυτή και την υπερψήφιση των αγωνιστικών συνδυασμών, όπως η ΝΑΣΥ, για να πάρει η κυβέρνηση το μήνυμα που αξίζει η πολιτική της.

Στις 6 το απόγευμα χτες κλιμάκιο του συνδυασμού με τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους Μ. Σπυριδάκη, Κ. Κατσιάβαλο και Σ. Τεμεκενίδου περιόδευσαν στην αγορά περιοχής Μπότσαρη. Σήμερα ο υποψήφιος νομάρχης θα περιοδεύσει από τις 9.30 π.μ. στα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Αγ. Δημήτριος», στις 6 μ.μ. θα παρευρεθεί σε εκδήλωση στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και στις 8.30 μ.μ. θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου κοινοτάρχη Ευκαρπίας, Στέλιου Αγκούτογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ