Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Ψηφιακή Πόλη» για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τα μεγάλα συμφέροντα

Μόνο μια δημοτική παράταξη που προτάσσει τις λαϊκές ανάγκες, το συλλογικό συμφέρον απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα μπορεί να οδηγήσει σε μια «Ψηφιακή Πόλη» προς όφελος των εργαζομένων.

Αυτό υπογράμμισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΤΕΕ με θέμα την «Ψηφιακή Πόλη» και προσκεκλημένους όλους τους υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας.

«Σήμερα - επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής - όλοι διακηρύσσουν γενικόλογα και ανέξοδα την αυτονόητη υποχρέωση να τεθούν οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των ανθρώπων, των εργαζομένων. Τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη λεγόμενη "Πόλη του μέλλοντος", επαναλαμβάνουν οι παρατάξεις του κ. Παπουτσή και της κ. Μπακογιάννη. Ωστόσο, αποφεύγουν να προσδιορίσουν και να δεσμευτούν σχετικά με το ταξικό περιεχόμενο της πολιτικής που προτείνουν. Δηλαδή ποιος, με ποιους όρους και σε όφελος ποιου θα υλοποιήσει το μεγάλο αυτό έργο. Αναπτύσσουν τη μυθοπλασία περί "ισχυρής Ελλάδας" και τον δήθεν εθνικό στόχο του "εκσυγχρονισμού" και της "ανταγωνιστικότητας" προκειμένου να συγκαλύψουν την πραγματική στόχευση της πολιτικής τους, δηλαδή την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Στον αντίποδα αυτών των θέσεων στέκεται η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", που εκφράζει τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και τις αντιλαϊκές επιλογές της κεντρικής εξουσίας».

Στη συνέχεια ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε ότι η «Ψηφιακή Πόλη» θα πρέπει να συνδεθεί με τα υπόλοιπα προβλήματα της πόλης, ενώ για τον τρόπο χρηματοδότησης των προγραμμάτων αυτών που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψηφίους, δήλωσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να παίξει τον αποφασιστικό ρόλο για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό σε όφελος των εργαζομένων και όχι να λειτουργεί ως διανομέας παχυλών πακέτων στις πολυεθνικές εταιρίες».

Η προπαγανδιστική εκστρατεία της «Ψηφιακής Πόλης» - τόνισε σε άλλο σημείο ο Σπ. Χαλβατζής - επενδύεται και με τη μυθοπλασία περί Ψηφιακής Δημοκρατίας. Πρόκειται, είπε, για απάτη καθώς οι νέες τεχνολογίες αξιοποιούνται σήμερα από το μεγάλο κεφάλαιο για μεγαλύτερη κερδοφορία και για την αποτελεσματική εφαρμογή των Συμφωνιών Σένγκεν και των «τρομονόμων». «Εμείς - τόνισε - δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την κατεδάφιση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, τα οποία κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης αναβάθμισης της ασφάλειας. Εμείς θα αγωνιστούμε για την κατάργηση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση και τη διασφάλιση φτηνής και εύκολης πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ