Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Η θέση των αριστερών είναι με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

Σε συγκέντρωση στο Χαλάνδρι μίλησε ο Θανάσης Παφίλης

Στο λαό του Χαλανδρίου απευθύνθηκε το βράδυ της Τετάρτης η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης με ομιλία του στην κεντρική πλατεία της περιοχής που παρακολούθησαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Η «δυναμική του ψηφοδελτίου της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" προκαλεί φόβο στην κυρίαρχη πολιτική, σε όλους εκείνους που την υποστηρίζουν, και γι' αυτό ακριβώς το λόγο προσπαθούν να μας εξαφανίσουν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» τόνισε εισαγωγικά ο υποψήφιος υπερνομάρχης. Και βέβαια η δυναμική της παράταξης φανερώνεται και από τη σύνθεση των συγκεντρωμένων και από τις παρουσίες στη συγκέντρωση: Το «παρών» έδωσαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, με την αντιπροσωπεία του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Χαλανδρίου, η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συνταξιούχων, της ΟΓΕ Χαλανδρίου, η Επιτροπή Ειρήνης. Εκεί ήταν και η αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Β. Ζάχαρη και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο «Χαλάνδρι-Δύναμη Ενότητας», όπως και πολλοί άλλοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

«Η θέση όλων εκείνων που σκέφτονται αριστερά είναι με τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία"» είπε σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο Θ. Παφίλης αποκαλύπτοντας τις ψευδεπίγραφες πολιτικές των άλλων συνδυασμών που έχουν κοινό παρονομαστή τη στήριξη των κυρίαρχων επιλογών. «Η αφόρητη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα έχει τη σφραγίδα και των τριών συνδυασμών» τόνισε ο επικεφαλής της Συνεργασίας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με επίσημες δηλώσεις θα ήθελε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση «μοχλό εφαρμογής της επίσημης πολιτικής». Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα» υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης προσθέτοντας ότι και η ΝΔ ζητά την ψήφο σαν «πρόκριμα για βουλευτικές εκλογές εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική με μπλε κουστούμι». Σε ό,τι αφορά τον τρίτο συνδυασμό με επικεφαλής τον Μ. Γλέζο, ο υποψήφιος υπερνομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» έβαλε το ερώτημα για «ποια Αριστερά μιλάει ο Συνασπισμός τη στιγμή που σε 21 νομαρχίες και 100 δήμους συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ;».

Σε αντίθεση με αυτούς η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» έχει ξεκάθαρες θέσεις στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση του λαϊκού κινήματος και επίσης δηλώνει ότι θα «απειθαρχήσει σε αποφάσεις που πρόκειται να περάσουν μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βλάπτουν τα λαϊκά συμφέροντα. «Θα βάλουμε φρένο σε τέτοιες αποφάσεις» υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης προειδοποιώντας τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει για μετά τις δημοτικές εκλογές και νέους άγριους φόρους για λογαριασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα φορτωθούν στα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ