Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«Μαύρο» στους εκλεκτούς του δικομματισμού

Τι φταίει για την πτώση του τζίρου στα καταστήματα; Ο περιορισμός των λαϊκών εισοδημάτων; Οχι βέβαια. Φταίνε, το κυκλοφοριακό χάος, η απουσία μεγάλων έργων υποδομής, η απουσία εκπτωτικών καρτών. Αυτές είναι διαπιστώσεις των εκλεκτών του δικομματισμού, υποψήφιων νομαρχών και δημάρχων Θεσσαλονίκης. Και υποσχέθηκαν αντιμετώπιση του προβλήματος. Σα δε ντρέπονται οι υποκριτές...

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπου δόθηκε βήμα στους υποψηφίους, είπαν πάρα πολλά, αλλά απέφυγαν σαν το διάολο με το λιβάνι να αναφερθούν στην ουσία του προβλήματος και τις πραγματικές αιτίες που το γεννούν. Ως γνήσιοι εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής, μιλούσαν έχοντας στο μυαλό τους τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και υποκριτικά στη γλώσσα τους τα συμφέροντα των μικρομεσαίων εμπόρων.

Ο κ. Β. Παπαγεωργόπουλος (ΝΔ), αναφερόμενος στις αιτίες του προβλήματος, μίλησε για τις καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα και τις συγκοινωνιακές, τις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές υποδομές. Τις διεθνείς και εσωτερικές οδικές προσβάσεις.

Φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει πως η αγορά της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να ελπίζει σε στήριξη από τους ντόπιους καταναλωτές.

Ο κ. Σ. Βούγιας (ΠΑΣΟΚ), που τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύτηκε στο παιχνίδι του «τάξε αλλά μη δίνεις», υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση των χρεών και των προστίμων των επαγγελματιών προς το Δήμο, πάγωμα των δημοτικών τελών για μια τετραετία και καθιέρωση Δημοτικής Εκπτωτικής Κάρτας για τους πολύτεκνους. Σαν να μην είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επιδιώκει να επιβάλει αμετάκλητα τη λογική της φοροεπέλασης στο όνομα της ανταποδοτικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν και οι άλλοι υποστηρικτές του δικομματισμού.

Και μόνο ο Γιώργος Ρόκος, ο υποψήφιος της ΝΑΣΥ και ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», τόλμησαν να πουν την αλήθεια απευθυνόμενοι στους εμπόρους: «Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλιά». Δηλαδή πως δεν μπορείς να ελπίζεις να εισπράξεις από κάποιον που δεν έχει να δώσει. Και για να έχει ο καταναλωτής, δηλαδή ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο υπάλληλος, ο συνταξιούχος, πρέπει να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται και χτυπά ανελέητα το εισόδημά τους.

Γι' αυτό και οι έμποροι πρέπει να ρίξουν «μαύρο» σε όσους συνεχίζουν να τους εμπαίζουν. Να στηρίξουν τις δυνάμεις που είναι αποφασισμένες να συγκρουστούν με την πολιτική που γεννά τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ