Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Δυναμικά και με αισιοδοξία

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ η συγκέντρωση της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου» στην πλατεία Ελευθερίας στο Γουδί, όπου και παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιό της, παρουσία πλήθους κόσμου. «Εμπρός για ένα βήμα με λαϊκό βηματισμό», είναι το σύνθημα, με το οποίο τα μέλη και οι φίλοι της Παράταξης δίνουν την εκλογική μάχη, αλλά και ένα κάλεσμα συστράτευσης προς όλους τους Ζωγραφιώτες.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Λεωνίδας Βαρβαρός που ανέγνωσε και το ψηφοδέλτιο και χαιρέτισαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Σιώκος και Θ. Κατσαρός.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου Νίκος Παπακωνσταντίνου, οποίος στην ομιλία του άσκησε δριμύτατη κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, η οποία μεταξύ άλλων τα τρία τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 23%, ανέβασε μέσα σε τρία χρόνια τη δανειακή επιβάρυνση του Δήμου από 2,3 δισ. σε 4,4 δισ., σχεδιάζει την ανέγερση γηροκομείου με ανταποδοτική λεηλασία των συντάξεων των υπέργηρων δημοτών, γενικεύει τη μέθοδο της λεγόμενης αυτοχρηματοδότησης, σιωπά για τη δραστική περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων κ.ά.

Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε ακόμη και στο μεγάλο θέμα του Γουδιού, καταθέτοντας τις προτάσεις της παράταξης μεταξύ των οποίων και αυτή της διαμόρφωσης του χώρου των 965 στρεμμάτων και ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου με 90% πράσινο και 10% ερασιτεχνικές αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά., ενώ κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή, η οποία στάθηκε εχθρός στα αιτήματα των κατοίκων για το πάρκο του Γουδιού, καταλήγοντας υπογράμμισε ότι τα συμφέροντα των δημοτών αναδεικνύουν την πιεστική ανάγκη να κινηθεί ο Δήμος σε κατεύθυνση αντίστασης στις κυβερνητικές υπαγορεύσεις, διεκδικήσεις των πόρων που του αναλογούν, απειθαρχίας στα κερδοσκοπικά κυβερνητικά κριτήρια. Να κινηθεί ο Δήμος με βηματισμό λαϊκών εργατικών συμφερόντων, κινούμενος από τη Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου.

Το ψηφοδέλτιο

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι: Αδαμίδου Παρασκευή, Αλεξανδράτος Βασίλης, Αλεξίου Ανδρέας, Ανδρακάκος Νίκος, Ανδρόγλου Δημήτρης, Αργυρίου Ελένη, Βαρδαρός Λεωνίδας, Βλάχος Γιάννης, Βώσσου - Στεργιοπούλου Παρασκευή, Δημητρακόπουλος Δημήτρης, Διαμάντη Μαρία, Ευαγγελάτου Μαρία, Ζησιμόπουλος Θανάσης, Κανδαράκης Γιάννης, Καραμήτσος Κώστας, Καραπατάκη - Καραγιαννοπούλου Μαίρη, Κασιούμη Μάγδα, Κατσαρός Θωμάς, Κυρίτσης Λάζαρος, Λαμπρόπουλος Λυμπέρης, Λάππας Κώστας, Λιακόπουλος Σωτήρης, Λουκάτου Αντωνία, Λουκόπουλος Κώστας, Μαραμπότου Μαρία, Μιχαηλίδου Βαρβάρα, Μυλωνάς Γιάννης, Ντάλιου Κατερίνα, Παπαχρήστος Γιάννης, Πισπιρίγκος Χρήστος, Ποδηματάς Γιώργος, Πολυμερίδου Χρυσώ, Ραζής Αντώνης, Ρέτζιου Βέττα (Ελισάβετ), Σακκά - Λαμπρίδου Σταυρούλα, Σιώκος Κώστας, Σπυριδάκης Μιχάλης, Σταμούλος Νίκος, Τρίμπος Δημήτρης, Τσιομπίκου Μαρία, Τσοτσώνη Βιβή, Τσούγκα Αθηνά, Φωτεινάκης Παναγιώτης, Χατζησπύρου Χρήστος, Χριστοφής Μιχάλης και Ψαριανού Αναστασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ