Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Η Πετρούπολη συνεχίζει την έφοδο στο μέλλον
  • Μεγάλη συγκέντρωση - μήνυμα νέας νίκης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Δημοκρατικής Συνεργασίας»
  • Γιώργος Γιώγος: Συνεχίζουμε με τη δύναμη, το σθένος και την ενωμένη δράση του λαού

Δεν έλειπε κανείς! Πως θα μπορούσαν άλλωστε, όταν περήφανοι βλέπουν την Πετρούπολη, χρόνο με το χρόνο, να ομορφαίνει ουσιαστικά, να γίνεται «πόλη να ζεις...». Ναι, χτες το βράδυ, δεν έλειπε κανείς απ' τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Πετρούπολης», του δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Γιώργου Γιώγου, όπου παρουσιάστηκε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της παράταξης, που απαρτίζεται από προσωπικότητες διαφόρων πολιτικών χώρων.

Δε θα μπορούσε να είναι απόντες όλοι εκείνοι, που βλέπουν και απολαμβάνουν καθημερινά το έργο της δημοτικής αρχής: Τους καθαρούς δρόμους, τις παιδικές χαρές και τις πλατείες, τους χώρους πράσινου, τις ευκαιρίες που προσφέρονται στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, τις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ηταν εκεί νέοι που κατέφτασαν φωνάζοντας «δήμαρχο αγωνιστή από την πρώτη Κυριακή». Ηταν εκεί μαθητές, ηλικιωμένοι, εργάτες, συνταξιούχοι, κάνοντας σαφές ένα: Οι Πετροπουλιώτες δεκαετίες τώρα στηρίζουν, διεκδικούν και αναδεικνύουν με την ψήφο τους δημοτική αρχή, που στέκεται στο πλάι τους, υπερασπιστή - εγγυητή και διεκδικητή των κατακτήσεών τους. Εκεί ήταν και ο επίτιμος δήμαρχος της πόλης Νίκος Παξιμαδάς, που σημάδεψε με το πολυετές έργο του την πορεία του δήμου.


«Δε ζητάμε μόνο την ψήφο σας. Ζητάμε την ενεργητική σας στάση και ύστερα από τις εκλογές», είπε ο Γιώργος Γιώγος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους. «Οχτώ χρόνια τώρα δοκιμαστήκαμε και αντέξαμε. Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε, γιατί αυτό μάθαμε να κάνουμε όλη μας τη ζωή. Με τη δύναμη, το σθένος και την ενωμένη δράση του λαού της Πετρούπολης, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε την πόλη μας, την πόλη που οραματιζόμαστε, το κοινό μας όνειρο. Μαζί ξεκινήσαμε και κοντά μας ήρθαν και άλλοι, χιλιάδες. Μαζί συνεχίζουμε την έφοδο στο μέλλον».

Και συνέχισε: «Η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των απλών καθημερινών ανθρώπων, νίκη της κοινωνίας μας. Θα είναι η νίκη των εργαζομένων, των νέων, των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου. Η νίκη μας θα είναι δική σας νίκη».

Ο Θ. Παφίλης

«Στείλτε σαφές μήνυμα, που να μη δέχεται καμιά παρερμηνεία, καμιά παραχάραξη. Στείλτε μήνυμα με την ψήφο σας στη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία"», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Αναφέρθηκε στις ανέξοδες ρουσφετολογικές υποσχέσεις και στα άλλα τερτίπια της κυβέρνησης, που έχουν μοναδικό στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου. Ο υποψήφιος υπερνομάρχης είπε ότι ο προϋπολογισμός που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2003 είναι βαθιά αντιλαϊκός και εξυπηρετεί τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ την ίδια ώρα δε διστάζουν να αξιοποιήσουν ακόμη και την επικείμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ, ώστε να πετσοκόψουν και τις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα. Η ωραιοποιημένη εικόνα της «ισχυρής οικονομίας», συνέχισε ο Θ. Παφίλης, που προσπαθεί να εμφανίσει η κυβέρνηση, δεν ανταποκρίνεται στη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν τα εργαζόμενα νοικοκυριά και οι συνταξιούχοι της χώρας. Γιατί πίσω από τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, υπάρχουν η εργατική τάξη, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι μικρές επιχειρήσεις, που δεινοπαθούν με την εφαρμοζόμενη πολιτική συνεχούς αφαίμαξης των εισοδημάτων τους.

Μπροστά σ' αυτήν την πραγματικότητα, υπογράμμισε αμέσως μετά ο Θ. Παφίλης, της φτώχειας και της ανεργίας, η κυβέρνηση καταφεύγει στη γνωστή προεκλογική συνταγή της «ρουσφετολογίας», τάζοντας για μια φορά ακόμα, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, «μονιμοποιήσεις» και θέσεις εργασίας σε Δημόσιο και δήμους, οι οποίες την επόμενη μέρα των εκλογών μένουνε στα λόγια. Πρόκειται, στην ουσία, για ένα μεγάλο ψέμα, το οποίο αποσκοπεί στον εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ