Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ
Χρωστά 35 δισ. δραχμές για φάρμακα

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτη και Ν. Γκατζή

Το σκηνικό των χρεών του Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του Δημοσίου επαναλαμβάνεται και πάλι, καθώς καθυστερεί την εξόφληση συνταγών για περισσότερο από τρεις μήνες.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ορισμένοι Σύλλογοι της δύναμής του πρόκειται να αποφασίσουν να αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους. Τα συνολικά χρέη του Δημοσίου προς τους 9.500 φαρμακοποιούς της χώρας ανέρχονται σε 35 δισ. δραχμές, όπως δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος του ΠΦΣ Δ. Βαγιωνάς.

Ο ΠΦΣ καταγγέλλει την ασυνέπεια του Ελληνικού Δημοσίου και καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς Ν. Χριστοδουλάκη και Γ. Φλωρίδη να παρέμβουν άμεσα για την επίλυση του θέματος της έγκαιρης εξόφλησης των συνταγών των ασφαλισμένων του Δημοσίου πριν δημιουργηθούν δυσάρεστες ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Το πρόβλημα εμφανίζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα στο Νομό Λέσβου, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Ν. Γκατζής για τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εσωτερικών.

«Για μια ακόμη φορά υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή των φαρμακευτικών δαπανών των Δημοσίων Υπαλλήλων, με συνέπεια οι φαρμακοποιοί να μη χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους δημόσιους υπαλλήλους του νησιού» επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ερωτούν τους υπουργούς γιατί δεν υπάρχει προϋπολογισμός που να καλύπτει τη φαρμακευτική περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων στο Νομό Λέσβου και τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε έγκαιρα και άμεσα να διατεθούν τα κονδύλια για την πληρωμή των φαρμακοποιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ