Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Οι γυναίκες ψηφίζουν αγωνιστικά

Στη Δραπετσώνα περιόδευσε χτες η υποψήφια νομάρχης Πειραιά και μίλησε σε συγκέντρωση γυναικών της πόλης

«Με την ίδια σκέψη που επιλέγετε να ψηφίσετε δήμαρχο αγωνιστή, που να παλεύει για τα ουσιαστικά, τα μεγάλα προβλήματα του λαού, για τα δικά σας προβλήματα, με την ίδια σκέψη ψηφίστε και για τη Νομαρχία, τους συνδυασμούς εκείνους που θα παλέψουν, θα πιέσουν, θα αγωνιστούν στο πλευρό σας». Αυτό το κάλεσμα που απηύθυνε η υποψήφια νομάρχης Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη, μιλώντας προχτές σε συγκέντρωση γυναικών στη Δραπετσώνα. Νωρίτερα, περιόδευσε στους δρόμους της πόλης μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Μπεάζογλου, τον υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο Θανάση Σεραφείδη και πολλούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κι οι Δραπετσωνιώτες άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά για να αγκαλιάσουν θερμά το δημοτικό συνδυασμό της «Ενότητας» αλλά και τον αγωνιστικό νομαρχιακό συνδυασμό της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Στη συγκέντρωση των γυναικών της Δραπετσώνας που έγινε στην Ανάληψη, η Ελπ. Παντελάκη αναφέρθηκε ειδικά στις γυναίκες, που ξαφνικά τις θυμήθηκαν όλοι με αφορμή τις υποψηφιότητες της Ντ. Μπακογιάννη και της Φ. Γεννηματά. Και τόνισε ότι είναι υποκρισία αυτές οι δύο υποψήφιες - όπως άλλωστε και όλοι οι υποψήφιοι του δικομματισμού - να παρουσιάζονται ως υπερασπιστές και εκφραστές της εργαζόμενης γυναίκας, όταν στη Βουλή έχουν στηρίξει τους νόμους - λαιμητόμους που καταργούν το 8ωρο, τη διαφορά της 5ετίας στη σύνταξη, απελευθερώνουν τη νυχτερινή εργασία για τις γυναίκες κλπ. Είναι υποκρισία να μιλούν για συμμετοχή των γυναικών στα κοινά, χωρίς να εξασφαλίζουν τους όρους για κάτι τέτοιο με τις αναγκαίες κοινωνικές παροχές, όπως δωρεάν παιδικοί σταθμοί και πάνω απ' όλα δουλιά με δικαιώματα. Τόνισε, λοιπόν, ότι «το θέμα δεν είναι να στηρίξουμε γενικά γυναίκες στις εκλογές, αλλά εκείνες τις γυναίκες και τους άντρες που παλεύουν πραγματικά για τα δικαιώματα των γυναικών» και κάλεσε τις Δραπετσωνιώτισσες να ψηφίσουν με βάση τα προβλήματά τους, να «μαυρίσουν» όσους τους μαυρίζουν τη ζωή.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν επίσης, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Μπεάζογλου, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της «Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης» (που συναπαρτίζει μαζί με την «Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση» την «Ενότητα») Ξένια Φωτίου και η υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος Ελένη Παπαδοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ