Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επικίνδυνο τοξικό στη «ΒΙΟΚΕΡΑΛ»

Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ από τους συναρμόδιους υπουργούς

Την άμεση παρέμβαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και Εργασίας για να σταματήσει η χρησιμοποίηση επικίνδυνου τοξικού υλικού από τη βιομηχανία «ΒΙΟΚΕΡΑΛ» του νομού Λάρισας, ζητούν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Γκατζής. Επίσης, τους ζητούν να πάρουν τα αναγκαία μέτρα που θα εγγυώνται την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - η βιομηχανία τούβλων και κεραμιδιών «ΒΙΟΚΕΡΑΛ» χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων της επικίνδυνο τοξικό υλικό, που εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ και αναλύθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ), τα οποία διαπίστωσαν την επικινδυνότητά του. Η σχετική μάλιστα έκθεση του ΕΘΙΑΓΕ, αναφερόμενη με λεπτομέρειες στη χημική σύνθεση αυτού του υλικού, τονίζει ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό και στο περιβάλλον.

«Είναι φανερό - τονίζουν οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ - ότι η επιχείρηση χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο υλικό για να αυξάνει τα κέρδη της με τη μείωση του κόστους παραγωγής, επειδή είναι φθηνότερο από άλλα πιο φιλικά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, αδιαφορώντας για την υγεία και τη ζωή των 140 εργαζομένων της και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Ομορφοχωρίου, αλλά και για το περιβάλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ