Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επαναχάραξη του τραμ στο... «παρά πέντε»!

Ξαφνικά η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι θα κινδύνευαν αρχαιολογικοί χώροι...

Την επαναχάραξη της γραμμής του τραμ αποφάσισε ξαφνικά η κυβέρνηση, καθώς μόλις τώρα - αφού δηλαδή έχουν στηθεί τα εργοτάξια - κατανόησε ότι πρέπει να προστατευτούν οι αρχαιολογικοί χώροι του Ολυμπιείου και της Πύλης του Αδριανού!

Οπως δήλωσε χτες ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος, αποκλείστηκε η διέλευση του τραμ από τη Λεωφ. Αμαλίας και δόθηκε εντολή στην «ΤΡΑΜ ΑΕ» να επαναχαράξει την πορεία του. Ετσι το τραμ θα διέρχεται πλέον από την οδό Καλλιρρόης, στη συνέχεια θα κατευθύνεται στην οδό Αρδηττού, μετά από τη Β. Ολγας και μέσω του πεζόδρομου του περιβόλου του Ζαππείου θα καταλήγει στο Σύνταγμα.

Ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι με τη λύση αυτή, η οποία θα κοστίσει γύρω στα 800 εκατ. δρχ. παραπάνω, συμφώνησε και ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής, παρότι μόλις πριν 10 περίπου μέρες σε ανάλογη συνέντευξη Τύπου δεν είχε κάνει καμία νύξη για το θέμα αυτό...

Ο Ε. Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι το υπουργείο Μεταφορών έχει κινήσει τις διαδικασίες για την αναπροσαρμογή της μελέτες και δήλωσε σίγουρος ότι θα κερδίσει το χαμένο χρόνο, επειδή τώρα πλέον το τραμ δε θα διέλθει από περιοχές με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Πάντως, κράτησε και μία «πισινή» για το ενδεχόμενο να μην είναι έτοιμο το τμήμα αυτό του τραμ μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα ασφυκτικό, λέγοντας ότι «η ολυμπιακή υποχρέωση είναι να φτάσει το τραμ μέχρι το ΦΙΞ»...

Οπως και να έχει, ωστόσο, το θέμα, η νέα αυτή αναπροσαρμογή της τελευταίας στιγμής αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση τόσο σημαντικά έργα για τους κατοίκους της Αθήνας, κάτω από την πίεση του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ