Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βλάπτουν σοβαρά τα δάση

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου στη συζήτηση σχετικής πρότασης νόμου

Η κυβέρνηση απέρριψε χτες στη Βουλή πρόταση νόμου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία αντιμετωπίζονται με αυστηρές ποινές τα εγκλήματα που στρέφονται κατά του φυσικού, δασικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, αφού δήλωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση νόμου, παρά τις επιμέρους παρατηρήσεις, τόνισε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΔ όταν μιλάνε για τα δάση εμφανίζονται ως «οικολόγοι». Οταν όμως, είπε, πάμε στην πράξη, τότε εφαρμόζουν τα ακριβώς αντίθετα, αφού και οι δύο ενθαρρύνουν το κερδοσκοπικό ενδιαφέρον σε βάρος των δασών. Είναι χαρακτηριστικό, τόνισε, ότι η ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης προσάρμοσε την ευρωπαϊκή δασική πολιτική στην οικονομία της αγοράς.

Ο Αντ. Σκυλλάκος υπενθύμισε ότι στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε ομόφωνα σχετικό πόρισμα για τα δάση, το οποίο όμως στη συνέχεια πετάχτηκε από τους κυβερνώντες στον κάλαθο των αχρήστων και σήμερα το χαρακτηρίζουν «ξεπερασμένο». Τόνισε, επίσης, ότι οι σχετικοί προϋπολογισμοί και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ έδιναν ελάχιστα χρήματα στα δάση, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα προσαρμογής στη λογική της αγοράς είναι και η τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος. Ετσι, συνέχισε, τώρα η υπεράσπιση των δασών δεν είναι απόλυτη γιατί υπάρχει η δυνατότητα αποχαρακτηρισμού και έχουν ήδη αποχαρακτηριστεί και δάση και δασικές εκτάσεις. Καταλήγοντας ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι ήδη υπάρχουν διαρροές για το νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα δάση, όπου ό,τι θεωρούνταν αντισυνταγματικό και είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας τώρα θα νομιμοποιηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ