Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΚΡΗΤΗ
«Να ξεσηκωθεί ο λαός ενάντια στον πόλεμο»

Κοινή έκκληση στο λαό και τους άλλους συνυποψηφίους στο νησί απευθύνουν οι υποψήφιοι νομάρχες της ΝΑΣ στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Σητείας και Ρεθύμνου

ΚΡΗΤΗ (Ανταπόκριση). --

Εκκληση για κοινό μέτωπο ενάντια στο νέο γύρο πολέμου κατά του λαού του Ιράκ, που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές, κάνουν οι τέσσερις υποψήφιοι νομάρχες της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) στην Κρήτη: Χανίων Γιώργος Νταγκουνάκης, Ρεθύμνου Αντώνης Ουρανός, Ηρακλείου Μιχάλης Φαρσάρης και Λασιθίου Γιώργος Πάγκαλος.

Οι τέσσερις υποψήφιοι Νομάρχες απευθύνουν δημόσια έκκληση στους υπόλοιπους υποψήφιους Νομάρχες και Δημάρχους της Κρήτης, καλώντας τους αν πραγματικά πιστεύουν στο ΟΧΙ στον πόλεμο, τώρα που ο πόλεμος βρίσκεται στο παραπέντε της έκρηξης να πάρουν δημόσια θέση. Να απαιτήσουν όλοι μαζί από την ελληνική κυβέρνηση, που έχει την πρώτη ευθύνη, να μη διαθέσει καμία από τις ΑμερικανοΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις, ούτε ένοπλες δυνάμεις και διευκολύνσεις σ' αυτό το βρώμικο πόλεμο.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους, οι τέσσερις υποψήφιοι νομάρχες υπογραμμίζουν πως: «Μπροστά στη νέα εγκληματική ισραηλινή επέλαση που ξανάρχισε σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, μπροστά στο νέο γύρο πολέμου κατά του λαού του Ιράκ που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές, ο λαός της Κρήτης πρέπει να ξεσηκωθεί, να ορθώσει το ανάστημά του, όπως έκανε στο βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Να πει το μεγάλο ΟΧΙ στον πόλεμο με μαζικές κινητοποιήσεις, πολιτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους λαούς που απειλούνται.

Ο πόλεμος γίνεται στην περιοχή μας και το νησί μας θα χρησιμοποιηθεί σαν προγεφύρωμα από τους ιμπεριαλιστές. Και οι συνέπειες δε θα είναι μόνο για τους άλλους λαούς, θα είναι για όλους μας», επισημαίνεται.

«Οποιος δε θέλει πραγματικά τον πόλεμο, δεν πρέπει ούτε στιγμή να διστάσει και τώρα και μετά την έκρηξη του πολέμου, να επιλέξει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Εχουμε χρέος να ταυτιστούμε με το λαϊκό κίνημα, το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τις δυναμικές κινητοποιήσεις των λαών που θα απαιτούν ΣΤΟΠ στον πόλεμο ενάντια στους ιμπεριαλιστές, στους συμμάχους τους, σε όλους αυτούς που δίνουν χέρι βοηθείας και θα βρίσκουν προσχήματα για να δικαιολογήσουν το έγκλημά τους. Μπορούμε να τους σταματήσουμε», υπογραμμίζουν οι τέσσερις υποψήφιοι νομάρχες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ