ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ
Οι συνέπειες από τη ρίψη τους μόλις τώρα αρχίζουν να εκδηλώνονται!
Παρασκευή 5 Γενάρη 2001

Γρηγοριάδης Κώστας

Τεράστιες διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον το θέμα της εκδήλωσης μορφών καρκίνου και άλλων ασθενειών σε όσους μολύνθηκαν από ραδιενέργεια που εκλύθηκε από τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, με τις οποίες το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία. Τα μέχρι στιγμής κρούσματα είναι τόσα, ώστε να αποκλείουν κάθε σύμπτωση και καθιστούν εν δυνάμει καρκινοπαθείς τους ίδιους τους Γιουγκοσλάβους, αλλά και όλους όσοι βρέθηκαν στις βομβαρδισμένες περιοχές.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις των αρμοδίων και στη χώρα μας δεν πείθουν, συγκρινόμενες με τις ανησυχητικές εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων. Η πεποίθηση πως η υπόθεση μόλις τώρα αρχίζει (δεδομένου ότι καρκινογόνα νοσήματα που προκαλούνται από έκθεση σε ραδιενέργεια εκδηλώνονται μετά από χρόνια) κορυφώνει την ανησυχία, αλλά και την οργή της κοινής γνώμης για το συνεχιζόμενο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να καθησυχάζει διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους το πόσο ασφαλείς είναι οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο, αρνούμενη ακόμα και να σκεφτεί το ενδεχόμενο απόσυρσής τους, που αποτελεί και επιτακτικό αίτημα πολιτικών και μαζικών φορέων. Ωστόσο, χτες δημοσιεύτηκε η είδηση πως επιβεβαιώθηκε από έγκυρες πηγές η πληροφορία ότι Ελληνας λοχίας που υπηρέτησε την περίοδο 1997 - 1998 στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη νοσηλεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με διάγνωση λευχαιμίας. Η ασθένειά του συνδέεται με τη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου!

Το ΓΕΕΘΑ

Στο γνωστό καθησυχαστικό ύφος κινείται η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ χτες, στην οποία αναφέρεται ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δε συμμετείχαν σε καμία φάση της στρατιωτικής σύγκρουσης και ως εκ τούτου δε βρίσκονταν Ελληνες στρατιώτες στα πεδία των συγκρούσεων, όπου πιθανόν(!!!) χρησιμοποιήθηκαν βόμβες DU.

Αναφέρει ακόμα το ΓΕΕΘΑ πως ειδική επιστημονική επιτροπή του ΓΕΣ πραγματοποίησε ελέγχους για τη διαπίστωση προβλημάτων στις περιοχές εγκατάστασης των ελληνικών τμημάτων, από τους οποίους δεν προέκυψε τίποτε ανησυχητικό, ενώ και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ενδείξεις που να εμπνέουν ανησυχία.

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει ότι έχουν παρουσιαστεί κρούσματα μόλυνσης, λέγοντας πως δεν έχει νοσηλευτεί ούτε νοσηλεύεται αξιωματικός ή οπλίτης που υπηρέτησε στο Κόσσοβο με μόλυνση DU, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι της υγείας ανά εξάμηνο του προσωπικού που υπηρετεί στο Κόσσοβο ή έχει επιστρέψει από εκεί και οι έλεγχοι αυτοί θα ενταθούν. Ωστόσο, αμέσως παρακάτω παύει να είναι κατηγορηματικό λέγοντας πως «διερευνάται ενδεχόμενη σχέση της νόσου λευχαιμίας που διαπιστώθηκε σε Ελληνα υπαξιωματικό, ο οποίος επανήλθε το 1999 στην Ελλάδα μετά από υπηρεσία στη Βοσνία»!

Ο διευθυντής ερευνών του «Δημόκριτου»

Αλλωστε και ο Νίκος Κατσαρός διευθυντής ερευνών του «Δημόκριτου» μιλώντας χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πλάνετ» ανέτρεψε τους ισχυρισμούς του ΝΑΤΟ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που σε απάντησή τους σε διαμαρτυρία της Ενωσης Ελλήνων Χημικών για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη ραδιενέργεια, διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ούτε για το περιβάλλον ούτε για την ανθρώπινη υγεία.

Ο Ν. Κατσαρός επισήμανε πως ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι ασφαλές, πως πρέπει να ελεγχθούν οι Ελληνες φαντάροι σημειώνοντας ότι «όλοι όσοι βρίσκονται εκεί είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο και γι' αυτό καλό θα είναι να ελεγχθούν, έστω και προληπτικά, πριν βρούμε αυξημένους αριθμούς συμπτωμάτων».

Επιπλέον, ο Ν. Κατσαρός κατήγγειλε ότι πρόκειται για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, γιατί είναι απόλυτα γνωστό ότι αυτό το υλικό εκπέμπει ραδιενέργεια» και εξέφρασε την πεποίθηση πως «είχαν πλήρη γνώση» και το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις των χωρών που πήραν μέρος στον πόλεμο, κάτι που «αποδεικνύεται και από τον πόλεμο του Κόλπου και από το τραγικό σύνδρομο των Βαλκανίων, που είμαστε τώρα μάρτυρες αυτού»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επίθεση του ΝΑΤΟ δεν έχει τελειώσει (2001-02-13 00:00:00.0)
Πεδία δοκιμών οι πλάτες των λαών (2001-01-21 00:00:00.0)
Επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων για το περιβάλλον και τους ανθρώπους (2001-01-18 00:00:00.0)
Μια αποκαλυπτική έκθεση (2001-01-09 00:00:00.0)
Λέγανε συνειδητά ψέματα (2001-01-05 00:00:00.0)
Αρνήθηκε σε εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να κάνουν μετρήσεις! (2001-01-04 00:00:00.0)