ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγωνιστικό ραντεβού στις 5 του Φλεβάρη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η συγκέντρωση στον Τύρναβο

Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011

Αποψη από τη συγκέντρωση στα Φάρσαλα την περασμένη βδομάδα
Για τις 5 Φλεβάρη, στην έκθεση «Ζωοτέχνικα», στη Θεσσαλονίκη, έχει δοθεί το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των μικρομεσαίων αγροτών, που τις προηγούμενες μέρες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, προχώρησαν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις. Με τη μαχητική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια, στις καταλήψεις καταστημάτων του ΕΛΓΑ και της ΑΤΕ, που έγιναν σε όλες τις περιφέρειες, διαμήνυσαν τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων τους, στρεφόμενοι κατά της ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπου βρίσκεται η αιτία των αγροτικών προβλημάτων.

Το περασμένο Σάββατο, αγωνιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο, ενώ ο περαιτέρω συντονισμός της δράσης τους συζητείται σε αγροτικές συσκέψεις, που γίνονται σε διάφορες περιοχές.

Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες προβάλλουν ως προοπτική την πρόταση της ΠΑΣΥ για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη κατά των μονοπωλίων, που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό και στις κρατικές καθετοποιημένες αγροτικές μονάδες, θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες και θ' αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας για την παραγωγή επαρκών, φτηνών και υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του ελληνικού λαού και πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.

Η πρόταση αυτή δεν αφορά μόνο τη μικρομεσαία αγροτιά, αλλά όλο τον ελληνικό λαό, καθώς σχετίζεται με την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του, όπως είναι η τροφή και η ένδυση. Γι' αυτό και ο αγώνας για τη σωτηρία της μικρομεσαίας αγροτιάς και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος πρέπει να γίνει υπόθεση και της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απ' το χωράφι και τα χωριά στις πλατείες των πόλεων! (2011-06-25 00:00:00.0)
Αγώνες επιβίωσης και προοπτικής! (2011-01-30 00:00:00.0)
Αγώνας για την ανατροπή της ΚΑΠ (2009-01-25 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των αγώνων από βδομάδα (2007-02-13 00:00:00.0)
Προχωρά σε νέους αγώνες (2006-01-04 00:00:00.0)