ΠΡΕΒΕΖΑ
Συμβολικός αποκλεισμός της ΑΤΕ

Αγροτοκτηνοτρόφοι απέκλεισαν το υποκατάστημα στο Καναλάκι

Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011

Αποψη από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Καναλάκι
Σε συμβολικό αποκλεισμό από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ. του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Καναλάκι Πρέβεζας προχώρησαν χτες αγροτοκτηνοτρόφοι του Φαναρίου και της ευρύτερης περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, καταγγέλλοντας την ακολουθούμενη πολιτική κυβέρνησης - τρόικας, που επιδιώκει μεταξύ άλλων την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» όπου η ΑΤΕ κατέχει το 67,7% των μετοχών.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι προχώρησαν σε αυτή την κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του σταθμού παραλαβής και πρόψυξης γάλακτος που λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια στην περιοχή επειδή κρίθηκε ασύμφορος και το οποίο επιβεβαιώνει ότι αποτελεί ακόμη ένα βήμα στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ». Με το λουκέτο από την 1η Φλεβάρη στο σταθμό πρόψυξης στο Καστρί οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι της περιοχής θα σταματήσουν να διαθέτουν γάλα, θα φύγουν πρακτικά από την παραγωγή, αφού θα πρέπει να διανύουν απόσταση 50 χιλιομέτρων έως την Γκρίκα της Θεσπρωτίας προκειμένου να μεταφέρουν το γάλα επωμιζόμενοι το κόστος και την ταλαιπωρία που αυτή η μεταφορά συνεπάγεται.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, στο πλευρό των οποίων βρέθηκε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Κώστα Κωτσαντή, περιφερειακό σύμβουλο Ηπείρου, μέσα από αυτή την κινητοποίηση έδωσαν παράλληλα αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό και την κοροϊδία τοπικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και στη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», αφού οι εκπρόσωποι της κυρίαρχης αντιαγροτικής πολιτικής έσπευσαν να οικειοποιηθούν τις «δεσμεύσεις» από τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» για συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού οι οποίες αποδείχθηκαν κενό γράμμα. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους με οδηγό και το παναγροτικό συλλαλητήριο της Βορειοδυτικής Ελλάδας στις 19 Φλεβάρη στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η συγκέντρωση για το απλήρωτο γάλα (2013-05-29 00:00:00.0)
Αγροτικά μπλόκα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση (2012-03-10 00:00:00.0)
Αγροτικά μπλόκα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση (2012-03-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2000-02-27 00:00:00.0)