Τετάρτη 29 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Σήμερα η συγκέντρωση για το απλήρωτο γάλα

Σήμερα η πανηπειρωτική κινητοποίηση για το απλήρωτο γάλα

Στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, στο πανηπειρωτικό αγροτικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας Ιωαννίνων χτυπά σήμερα ο παλμός των φτωχών μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Ηπείρου, που διεκδικούν να εξοφληθούν για το απλήρωτο γάλα δύο μηνών, τιμές βιώσιμες που να καλύπτουν το αυξημένο κόστος παραγωγής, να μην επιβαρύνονται οικονομικά κατά τη συμπλήρωση δηλώσεων στον ΟΣΔΕ.

Η σημερινή κινητοποίηση δίνει ώθηση και συνέχεια στα αγωνιστικά βήματα που σημειώνουν οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι για την οργάνωση της πάλης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, μετά την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Αποτελεί, παράλληλα, απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να διαμορφώσει η διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ εις βάρος των απλήρωτων παραγωγών για να προλάβει την οργανωμένη μαζική αντίδραση και τη συλλογική διεκδίκηση.

Παράλληλα με το απλήρωτο γάλα δύο μηνών, η εταιρεία πουλάει το τμήμα της διανομής, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία μια σειρά εργαζόμενοι, δίνοντας συνέχεια σε προηγούμενες απολύσεις με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ). Στα σκαριά βρίσκονται και οι συζητήσεις για μείωση των μισθών.

Γι' αυτό και ο δίκαιος αυτός αγώνας των απλήρωτων αγροτοκτηνοτρόφων χρειάζεται να βρει την πλατιά λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη των εργαζομένων, συνολικά του λαού, αφού αφορά μεταξύ των άλλων και τη διατροφή του, δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα η εργατική λαϊκή οικογένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ